fredag 13 februari 2015

FredagsFilmen: Lucy

Dagens filmtips blir kort, för den här filmen är inte lång. Numera är man van vis att filmerna är så långa att man hinner äta upp hela sin gigantiska popcornlåda när man är på bio, och kanske önska att filmen skulle ha kisspaus mitt i någonstans. 
Med "Lucy" uppstod inte det problemen - eller jo, popcornen tog slut. Till och med så var vi lite smått snopna när eftertexterna började rulla efter 1 timme och 20 minuter. Fast det var underhållande 80 minuter i varje fall. Blir gärna det när Luc Besson regisserar sitt eget manus.

Bildkälla Lucymovieintl
Lucy har blivit lurad av sin pojkvän att leverera en väska till Mr. Jang. Han visar sig vara en synnerligen otrevlig typ som kidnappar Lucy och opererar in en stor mängd av en ny syntetisk drog i henne, i syfte att använda henne till drogsmuggling. Hon blir dock misshandlad så illa att påsen med drogen spricker och läcker ut i hennes kropp.
En biverkan av detta är att hon plötsligt får tillgång till att använda mer av sin hjärnkapacitet. I stället för de normala 10% av hjärnan använder Lucy nu 15% och siffran är hela tiden ökande. Men nu är det ju inte meningen att människan ska använda mer av sin hjärna...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .