onsdag 4 februari 2015

Säsongssammanfattning: My mad fat diary, säsong 2

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

Det är trevligt som tusan när man lyckas ta reda på att "My mad fat diary" visst det kommer få en fortsättning. Det blev bestämt i slutet av förra året, så när den dyker upp är det ungefär ingen som vet i dagsläget, men säsong 3 är alltså i faggorna! Jippi!
Å andra sidan hade jag inte blivit alltför upprörd om det hade varit slut för alltid nu, för det slutade riktigt bra. Hela säsong två var annars ett söndrande av det som byggts upp i säsong ett, med en rejäl dos försoning i sista avsnittet.

På listan över saker som kan verka triggande i den här serien tillkommer den här gången mobbing och homofobi.

Bildkälla DigitalSpy
Favoritavsnitt: 2x3 "Girls". Rae får chansen att umgås med Chloes nya klick av populära tjejer. Hon märker dock att hon ändrar alltför mycket på sig själv för att passa in. Chloe visar sig från sin bästa sida och Rae gör något hon inte vågat göra på länge.
2x6 "Not I". När Chloe försvinner får Rae tag på hennes dagbok som hon läser. Vad hon läser där får henne att se på sig själv på ett nytt sätt. Kanske har allt inte hänt som hon minns det alla gånger.
2x7 "Glue". Om man sitter och grinar sig igenom ett avsnitt vet man att det är bra. Rae får ett viktigt genombrott i terapin som gör att hon kan ta till sig och hjälpa andra. Underbart avslut på säsongen, men som tur var inte på serien. Jag känner dock att jag kan vänta.

Favoritkaraktär:  Rae. 

Favoritpar: Rae och Finn. Shipparen i mig var inte glad över hur avsnitt två slutade, men glad som en lärka när säsongen var slut.

Bäst i säsongen: Skådespelarna! Det är så fantastiskt välspelat hela tiden. Särskilt som man verkligen inte alltid tycker om vad de gör och säger. Karaktärerna tillåts ha fel och brister, precis som i verkligheten alltså.

Värst i säsongen: Man outar för fan inte någon! Jävlar vad arg jag var på Rae där!

Övriga kommentarer: Musiken fortsätter att vara superb. Oftast 90-talet när det var som bäst, med ett och annat felsteg, i mina öron. Rae har bra musiksmak methinks.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .