torsdag 26 februari 2015

Smarrigt snacks

Chips. Min absolut största last och något som jag ständigt försöker minska mitt intag av. Det går dåligt, kan vi väl säga. Ofta brukar jag välja popcorn som ett alternativ och det funkar hjälpligt. 
När älskade maken kom hem från jobbet förra veckan, ivrigt viftande på ett recept han fått av en arbetskamrat, på ett snacks som var så himla gott att han hade ätit av hennes tills han skämdes på ett ungefär, så var jag nyfiken - men skeptisk. Inget kan vara godare än mina oljekokta potatisskivor liksom. Det var det inte heller - men snudd på. 


Gott snacks

2 dl majsmjöl eller Maizena stärkelse, vi använde Maizena
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
½ dl linfrön
½ dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten
flingsalt

Blanda alla torra ingredienser, utom saltet. Tillsätt olja och det kokande vattnet och rör om.
Bred ut så tunt som möjligt på bakplåtspapper och strö över flingsalt.
Baka av i 150 grader varm ugn i ungefär 45 minuter.
Låt det svalna på plåten, bryt i bitar och förvara i lufttät burk.

2 kommentarer:

  1. Sånna där är så goda! Har haft med mig till jobbet som mellanmål några gånger, och har också haft en kollega som ätit mina, tills han iaf _borde_ skämmas! Tror inte han gjort det dock :p

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bästa av allt är kanske att man inte pallar att äta hela plåten på en gång för man blir liksom mätt. Till skillnad från chips där jag lätt kan trycka i mig en 300-grammare. Själv. På en gång. Jag åt upp det sista av de här frösnacksen igår och eftersom de tillverkades förra torsdagen så räckte alltså en plåt i en vecka. *tumme upp*

      Radera

Tack för din kommentar.
Reklam och anonyma kommentarer kommer raderas. Så vill du ha ett svar - se till att skriva under.