fredag 25 mars 2016

Fredagsmys: Fyllda ägghalvor

Fyllda ägghalvor är kanske inte vad man förväntar sig som en del av ett fredagsmys, men när sagda fredag är en långfredag och jag ändå alltid gör de ägghalvorna till påsk - why not? De skulle så klart funka att stoppa i sig en torsdag i oktober också, eller söndag i januari. Precis när som helst faktiskt. De är nämligen supergoda!



Fyllda ägghalvor

5 ägg
4 räkor + 10 räkor, med skal
50 g kallrökt lax + extra till garnering
4 msk majonnäs
4 msk creme fraishe
2 msk hackad dill + extra till garnering
1 krm salt
nymald svartpeppar

Hårdkoka äggen. Skala dem, halvera dem och gröp ur äggulorna.
Skala räkorna, spara 10 till garnering. Finhacka laxen och räkorna.
Blanda äggulor, lax, räkor, majonnäs, creme fraishe och dill. Smaka av med salt och svartpeppar.
Fyll ägghalvorna med röran. Garnera med en liten bit lax, lite dill och en räka.

Om jag skulle bjuda min bror på det här skulle jag hoppa över räkorna eftersom han är allergisk mot skaldjur.
Det blir alltid mer röra än vad som behövs för att fylla äggen. Vet ni vad man gör med den? Äter som fyllning i en macka, eller på små snittar av gott knäckebröd, eller med sked direkt ur skålen. För äter den - det gör man.

Inga kommentarer: