fredag 11 mars 2016

Fredagsmys: Snabblagad pasta

Det är fredag! Woop woop! Jag kommer fira detta med att titta på film med älskade maken och äta chips. Chilipojken reser hem från Tyskland i dag och ska hämtas från bussen mitt i natten, så älskade maken och jag drack våra Gimlet igår i stället. Lilla E har sleep over med sin bästis, och om bästisen kommer från USA så heter det sleep over och inte övernattning, sådetså!

Och så ska vi äta så klart! Teriyakilax minsann, och inte alls den pastarätt jag tänker skriva om nu - den åt vi i onsdags. Men om man har bråttom till fredagsmyset passar det väl alldeles utmärkt att grunda med en middag som tar typ ingen tid alls i anspråk. Tiden det tar att koka pastan och några minuter extra för att tjoffa ihop hela alltet bara.
Receptet har jag hittat i en sådan där receptbroschyr. Lilla E var skeptisk först då det är massor av ruccola här och hon tycker inte om ruccola. Men om den blivit varm smakar den visst som broccoli enligt henne och broccoli kan hon käka som om det vore smågodis. Hon har å andra sidan en gång sagt att en hamburgare smakade jordgubbe, så ni väljer själva om ni litar på hennes smaklökar.


Pasta med ruccola och mozzarella

Koka valfri pasta så att det mättar er familj. Det här räckte till 4 personer.

2 klyftor vitlök
½ dl valnötter
1-2 msk olivolja
125 g mozzarella
65 g ruccola
salt och peppar

Medan pastan kokar - finhacka vitlöken och hacka valnötterna grovt. Skär mozzarellan i bitar. När pastan rinner av  fräser man snabbt vitlök och valnötter i olivoljan i en stor panna. Häll ner pastan, mozzarellan och ruccolan och låt allt bli varmt. Salta och peppra efter smak.

Servera med riven parmesan. Trevlig helg!

Inga kommentarer: