tisdag 22 mars 2016

Säsongssammanfattning: The hour, säsong 2

Som vanligt är det spoilervaning på säsongssammanfattningarna.

Säsong två av "The hour" tar vid ungefär nio månader efter säsong ett. Bel har mirakulöst hållit sig kvar som producent för "The hour", men hon bevakas noga och har fått en ny chef som jobbar närmare hela teamet. Hector har blivit alkoholiserad och slarvar med arbetstiderna, men han är populär som aldrig förr och blir flitigt uppvaktad av ITV för att komma till dem. Freddie är det ingen som vet var han är, förrän det visar sig att han är tillbaka från en lång resa. Nu med ett nytt jobb som nyhetsankare på "The hour" bredvid Hector - och med en överraskning i bagaget.
Den här säsongen handlar om politiska skandaler, utpressning, prostitution, kärnvapen, misshandel, mord, rasism - allt med utgångspunkt på nattklubben El Paradis.

Bildkälla Series addict, so what?

Favoritavsnitt: Sådana här täta avsnitt är det svårt att hitta favoriter bland, som vanligt. Men! Det sista avsnittet var en jädra berg-och-dal-bana av känslor och "nejnejnejnej", så fastän att det slutade med en cliffhanger utan dess like så säger jag att det sista avsnittet någonsin, vad faen?, var det bästa.

Favoritkaraktär: Freddie. Dearest little darling of mine!

Favoritpar:  Jag trodde inte jag skulle tycka om det, men trots att Freddie kommer hem med en fru så hoppades jag så innerligt på honom och Bel. 

Bäst i säsongen: Den täta dramatiken. Relationerna. Att man verkligen fick titta in i deras liv.

Värst i säsongen: Jag var ju inte så förtjust i Camille, av en bunt anledningar. Och så gillar jag inte att de röker så himla mycket hela tiden, men det var ju så det var då.
Och inte för att det var "värst" som så, men mitt hjärta brister lite för Isaac som är så kär, så kär i Sissy.

Övriga kommentarerVet ni - just nu känns det inte lika okej att den här serien inte har någon fortsättning. Jag tror jag ska skriva tiggarbrev till BBC så att de åtminstone gör ett sista avsnitt så att man kan få ett avslut - få veta. För den cliffhangern var inte rolig alls. Jag har suttit i ett adrenalinrus den sista kvarten av "The hour"s sista avsnitt och så bara *poff*. No more. Maj gawd!
Om man googlar kan man hitta serieskaparens tankar om vad som skulle ha hänt i en tredje säsong om "The hour" inte blivit nedlagd, och det lugnar kanske en aning. Men jag hade föredragit att se det i bild, kan vi väl säga.