onsdag 10 maj 2017

Säsongssammanfattning: SKAM, säsong 3

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

Vill du ha en serie som bara blir bättre och bättre för varje säsong? Och som började knallbra? SKAM är vad du letat efter. Den går väldigt snabbt att titta på också, då säsongerna är korta med som mest halvtimmeslånga avsnitt, oftast kortare. Så bara gör't! Finns på SVT Play. Själv har jag precis sett klart på säsong tre. Säsong fyra, som kommer bli den sista (WHY!?!?!?! *gråtande emoji*), är pågånde just nu och har Sana som huvudperson.

I den tredje säsongen följer vi Isak och hur han försöker komma tillrätta med sin sexualitet. Och Even.

Bildkälla
Favoritavsnitt: Som vanligt svårt när man sträcktittar som jag gör. Andra halvan av säsongen var en absolut känslomässig bero-och-dalbana. Men...
3x05 "Samtidigt någon helt annanstans". Isak och Even spenderar tid tillsammans och pratar om sitt förhållande. Isak har ett samtal med Eskild om homosexualitet. Even ber att få lite tid för att avsluta ordentligt med Sonja. Isaks vänner är lite sura på honom för att han missade Magnus födelsedag, och försöker få honom att fixa in dem på en fest hos Emma. Där får Isak se Even och Sonja kyssas.
3x07 "Är du homo?" Efter att ha kommit ut för Jonas bestämmer sig Isak för att komma ut för Magnus och Mahdi också. Problemen med Even kvarstår dock, så Isak får kärleksråd från sina vänner.
3x09 "Det går över" Efter Evens maniska period söker Isak svar på internet om bipolär sjukdom. Magnus kommer med oväntad hjälp. Isak har kommit ut fr sina föräldrar och allt går så bra att han går på en julkonsert i kyrkan med dem. Som jag grät till det här avsnittet alltså.
3x10 "Minut för minut". Isak tar hand om Even när han hamnat i en depressiv period, med hjälp av de övriga i kollektivet. Vilde ber Isak hålla i en julfest för Kosegruppa, vilket han ställer upp på. Och Magnus vågar äntligen ta kontakt med Vilde. Mjau!

Favoritkaraktär: Isak. Och Even slet så klart hjärtat ur kroppen på mig med ojämna mellanrum. Vilket för oss till...

Favoritpar: Isak och Even! My gawd! Nytt otp för hela serien - helt klart.

Bäst i säsongen: Att det gick så bra för Isak när han kom ut. Till och med för sin superreligiösa mamma.

Värst i säsongen: Jamen det var väl förjävla trist att Even skulle visa sig vara bipolär. Dock mer tragiskt än "värst".

Övriga kommentarer: JAG VILL ALDRIG SLUTA TITTA PÅ "SKAM"!!!! Så nu vet ni det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .