lördag 20 maj 2017

Säsongssammanfattning: Veronica Mars, säsong 3

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

I den tredje, och tyvärr sista, säsongen av "Veronica Mars" har Veronica börjat på college. Med det följer så klart nya bekymmer och det kommer nya fall att lösa.

Bildkälla Veronica Mas wikia
Favoritavsnitt: 3x09 "Spit & eggs" Dean O'Dell anställer Keith för att undersöka om hans fru är otrogen. Vad han får veta ger förödande konsekvenser. Logan gör slut med Veronica. När det grekiska systemet räddas i sista minuten lovar serievåldtäktsmannen att hans nästa offer ska utses på en kommande fest - för att "fira". Veronica och gänget bestämmer sig för att stoppa honom, men det går nästan illa.
3x15 "Papa's cabin" När Keith blivit tillfällig sheriff bestämmer han sig för att undersöka O'Dells död närmare. Samtidigt slår sig Veronica ihop med Tim för att rentvå professor Landry, som mystiskt försvunnit. Sanningen visar sig finnas någon annanstans än var man först trott.
3x20 "The bitch is back" Det är dags för val om ny sheriff. Veronica spårar ursprunget till sex-videon med henne och Piz, och upptäcker något från sitt förflutna. När Logan tror att Piz ligger bakom videon går han till angrepp mot Piz, vilket gör att han förlorar både Parker och Veronica.

Favoritkaraktär: Veronica.

Favoritpar: Det var då ett sabla strulande! Men jag håller på Veronica och Logan, trots allt.

Bäst i säsongen: Att de två stora fallen fick sin upplösning så att ingenting hängde löst nu när serien blev nedlagd. Och att det var fler fall av lite småtrevlig karaktär, lite lagom familjeunderhållning sådär.

Värst i säsongen:  Jag var inte vidare förtjust i signaturmelodin från början, men den här ommixningen för den tredje säsongen fick jag nästan ont i öronen av.
Och så blev jag faktiskt oväntat ledsen när sheriff Lamb dog. Snopet.

Övriga kommentarer: Det finns saker som gör att man önskar att serien hade fått en fortsättning, men det slutar i varje fall inte med en cliffhanger. Det finns obesvarade frågor, men ingenting som man kommer ligga sömnlös över.
Och så finns det ju en film, som kom för några år sedan tack vare kickstarter-stöd från fansen. Jag kommer självklart se den också. Skulle inte direkt börja gråta om det blev en liten serie också, som jag vet att skaparen Rob Thomas vill. Jag har gillat det här gänget helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .