torsdag 25 maj 2017

Säsongssammanfattning: Supergirl, säsong 2

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

Det kommer nog bli många tv-relaterade inlägg ett tag nu, bara så ni vet. Många av de serier jag tittar på avslutar sina säsonger nu, och självklart kommer jag sammanfatta dem. Jag ska försöka portionera ut dem så det inte bara blir en massa tv - the joy of tidsinställda inlägg.

Först ut blir "Supergirl", helt enkelt för att det var vad jag tittade klart på först. Säsong två är precis avslutad. Serien har varit klar för en tredje säsong sedan början av året. Kommer i höst.

Bildkälla Alpha coders
Favoritavsnitt: Jag hade lite problem med den här säsongen och tyckte inte alls om den var lika bra som den första. Det fanns dock ljusglimtar i många avsnitt, och så tog det sig på slutet.
2x21 "Resist" och 2x22 "Nevertheless, she persisted". Doxomiterna, med Mon-Els mamma Rhea i spetsen, anfaller National City. Rhea försöker tvinga Mon-El och Lena Luthor till äktenskap. Superman återvänder, till en början i Rheas våld. Supergirl utmanar Rhea på tvekamp för att rädda National City,ch tvingas fatta ett beslut som kommer ge Supergirl personliga konsekvenser.

Favoritkaraktär: Hm... Tyckte Supergirl/Kara betedde sig dumt och omoget och självgott ganska ofta den här säsongen. Gillar henne såklart ändå, men jag tror faktiskt att säsongens favorit varit Alex.

Favoritpar: Kara och Mon-El. Samt såklart Alex och Maggie. I varje fall ett av de paren fick ett lyckligt säsongsavslut.

Bäst i säsongen: När Alex kom ut, och Kara inte hade jättelätt för det till en början utan var tvungen att tänka efter lite först. Att Kara fick sparken när hon bröt mot pressetiska regler. Alla glirningar till vad som hände i valet i USA och vilka konsekvenser det fått. Att Cat kom tillbaka. Att Lena Luthor inte var en stygging. Och att Tyler Hoechlin spelar Superman. Tack!

Värst i säsongen: Alla gånger Kara tyckte att hon var den enda rätta att utföra saker. Som att hon bestämmer att James inte ska kunna vara en hjälte, eller att Mon-El ska göra precis som hon gjort utan att finna sin egen väg.

Övriga kommentarer: Det här är verkligen en president-kritisk säsong. Som i kritisk mot Donald Trump. Man pratar om vikten av att ha ordentlig källkritik för annars kan konsekvensen bli att det hamnar en vettvilling i Vita Huset. "Supergirls" president är kvinna - och demokrat. Dessutom utomjording. Det talas om att aliens och jordbor måste samarbeta för att störta en överhet som försöker sätta sig över dem. Älskar jag det? Ja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .