torsdag 29 juli 2021

Julis nagellack

Under juli har det tydligen varit lite lagom kul med nagellack, för idag har jag 6 stycken att visa upp. Jag ska på kalas på lördag, så möjligen hinner jag måla om till ett sjunde lack, men troligen kommer jag inte göra det, för sista lacket ut den här gången är väldigt fint.


Atelier rouge, New Year pumps
Atelier rouge är ett märke som nästan helt koncentrerar sig på krämlack i rosa och röda nyanser, med inslag av "nude". Några gånger om året dyker det dock upp limiterade kollektioner om fem lack med lite andra färger och ibland annan finish. New Year pumps är så klart en del av vinterkollektionen från 2020, som kom i blå och silvriga toner. Eftersom de kanske inte var så jättespännande när jag väl fick dem i handen, så har det tagit låååång tid för mig att använda dem alla, men nu är jag klar. Sista lacket från kollektionen är mörkt bläckblå. Tardisblå möjligen. Jag gillade det, men tyvärr stainade det en aning.



a England, Isle of Avalon
En annan kollektion som kanske inte är jättespännande är Mystical places från favoritmärket a England. Alla fyra lacken är samma skirt ljusgrå holografiska bas, med färgskiftande pigment i olika nyanser. i Isle of Avalon är den avbrytande nyansen lila. Jag skulle vilja kalla den för syrenlila. Det kanske inte är jättespännande, men fint ändå.



Essie, Juicy details
Det känns som att det blivit mycket blått den senaste tiden, och den här gången var det älskade maken som valde både färgen och sedan lacket. 
Juicy details är ett knalligt smurfblått krämlack, som det är omöjligt att inte bli på glatt humör av. 



Atelier rouge, Boulevard de la Croisette
Jag lyckas lägga band på mig och bara köpa två av de fem lacken från Atelier rouges sommarkollektion (synd att jag inte var lika återhållsam gällande vårpastellerna...). Ett av dessa är det knalligt ärtgröna Boulevard de la Croisette, som jag fick ta hjälp av E för att läsa namnet på då de valde att skriva ut texten med gult på en vit etikett. Jobbigt att läsa även om en har syn som en falk. Jag har inte syn som en falk.



a England, Avebury
Tillhör även det mystical places-kollektionen. Här ska det vara ett rött pigment som bryter av, vilket syntes som rosa på mig. Jättesvårt att fånga på bild, och syntes allra bäst i flaskan även på riktigt.



Pahlish, Jiji
I Studio Ghibli-filmen "Kikis expressbud" finns katten Jiji med. En svart katt som gett inspiration till ett svärtat lila lack med guldflakes. Lackbasen är av crellytyp, och ger ett fantastisk djup till lacket. 
Gissa månadens favorit redan nu.