tisdag 13 juli 2021

Månadens tomma

Det är mycket ansiktsvård som tagit slut sedan sist. Visst har jag ersatt med likadana, visst får avvakta medan jag funderar, en (ej för ansiktet) har jag ersatt med annan. 6 tomma förpackningar blev det den här gången, alla till plaståtervinningen. Samt en som inte sys på bild på grund av förpackningsfri.


Lush. Soak and float. Schampokaka.
Vi börjar med den som inte syns på bild. Jag önskar så klart att jag bodde i en stad som hade en Lush-butik, men nu när jag inte gör det uppskattar jag ändå att det går att handla på nätet. För de skickar förpackningsfritt så långt det går, och de små förpackningspluttarna som är till för att grejerna inte ska skadas i frakten, är komposterbara eller lösliga i vatten, vilket du nu tycker är roligast.
Anyhoodles. Soak and float schampokaka ska vara snäll mot irriterade hårbottnar, och det får jag nog hålla med om. Det enda jag inte gillar med den är att den innehåller massa blomblad. Ser ju tjusigt ut, men är lite trist att rensa ut duschsilen efter hårtvätt. 
Betyg 5/5. Jag har köpt en ny likadan för att ersätta den här.

Holika Holika. Pure essence mask sheet. Lemon
Holika Holika. Pure essence mask sheet. Strawberry.

De var så lika att jag tjoffar in dem i samma stycke. Lemon innehåller c-vitamin och ska vara milt exfolierande och ljusa upp, doftar lite som våtservett. Strawberry är uppfriskande och lystergivande med en mild och söt doft. Jag tycker de känns ungefär likadana.
Passformen på arken är helt okej, till och med lite stor på vissa ställen. Mycket essens som kan sparas till en annan dag i en burk, eller smetas frikostigt på andra ställen på kroppen. Dock tycker jag att den är aningen kladdig, men den sjunker in snabbt. 
Betyg på båda, 4/5.

Ica. Fotkräm. Intensivt vårdande. Oparfymerad.
Helt okej pm du bara vill ha en kräm som sjunker in snabbt. Så värst vårdande tycker jag dock inte att den är. Ersatt med en annan.
Betyg 2/5

Nuud. The carefree deodorant.
Den är inte billig, med den är dryg. Och ju mer jag använder Nuud desto mindre av den behöver jag. Just nu när det är varmt och svettigt använder jag den ganska ofta, varannan dag eller så, men inga stora mängder. Jag har inte gjort omköp än, men jag kommer. För så länge Nuud (eller en snarlik produkt) finns på marknaden, så kommer jag använda den. 
Betyg 5/5

Ica. Ekologiskt certifierad nattkräm. Oparfymerad.
Ica. Ekologiskt certifierad dagkräm. Oparfymerad.

De här två är också så pass lika att de hamnar i samma stycke. Tänk att krämer jag köpte för att jag var snål och ville ha en kräm i tub, skulle bli sådana favoriter. De är med andra ord ersatta med likadana. De är inte speciella på något sätt alls, bara bra fuktkrämer. Nattkrämen är så klart lite rikare i formulan än sin dagkrämskompis, men annars är de hyfsat lika varandra. 
Betyg 5/5