söndag 26 december 2021

"Act your age, Eve Brown" av Talia Hibbert

Det här med att läsa - går inte bra alls för mig just nu. Delvis för att jag varit sjuk och inte orkat koncentrera mig på att läsa, men till största delen för att jag tydligen inte kan välja böcker som är precis rätt läsning för mig just då. Tråkigt.

Bildkälla Goodreads

När Eve Brown misslyckas med ännu en affärsidé får hennes föräldrar nog. De anser att det är dags för Eve att hitta ett jobb och behålla det.
Jacob Wayne driver en B&B och har precis förlorat sin kock. När Eve ansöker om jobbet är hon ungefär den sista han kan tänka sig i sitt fina kök. 
Eve råkar dock köra på Jacob med sin bil, och blir på så sätt den enda som kan hjälpa till att driva hans älskade B&B. Till en början tolererar de knappast varandra, men sådant kan komma att ändras.

Det här är den tredje, och sista, boken om systrarna Brown, och jag hade inte läst den om jag inte redan läst de andra två. Ett tag såg det ut som att det här skulle min favorit av de tre. Jag gillade en ganska lång upptakt a la fiender till vänner till älskande, men ganska snart tröttnade jag. Det känns så tillrättalagt - alla är alltid helt fantastiska på att förstå alla andra och deras behov. Ingen tycker att det är jobbigt att erkänna sina fel. Alla förstår helt plötsligt sina diagnoser. Alla lever sedan lyckliga i alla sina dagar. Karaktärerna känns otroligt platta. Jag vet att Eve har lavendelfärgade flätor och gillat t-shirts med rolig text på, och att Jacob är prydlig och doftar citron. Typ så. Och så har de så klart en helt fantastisk kemi, smågnabbas på ett roligt sätt och blir störtkära i varandra ganska omedelbart. Ett och annat missförstånd - så klart, men inget som inte kan lösas med att stoppa upp trafik och göra stora romantiska gester. *gäsp*
Jag har läst fan fics som är bättre på att berätta de här historierna. Jag har läst många böcker där det inte bara känns som att den här boken är en repetition av tidigare böcker i serien (bekvämt att systrarna hittar sina happily ever after i åldersordning). 
Det här blev tråkigt. Jag ville bara att boken skulle ta slut. Tack och lov inte så mycket sex i den här boken, men det som var var onödigt explicit. Jag kommer inte läsa mer av den här författaren.

Mitt betyg på "Act your age, Eve Brown" blev 2/5. Det är även mitt samlade betyg på hela trilogin.