fredag 18 oktober 2013

FredagsFilmen: Constantine

En film att sortera in under fliken jag-trodde-jag-skulle-hata-den-men-jag-älskar-den är veckans FredagsFilm. "Constantine" är baserad på serieböckerna "Hellblazer" som jag inte har läst, men jag vet att det är så. Jag kan inte komma med någon jämförelse mellan de två, men jag gillar filmen i varje fall. Älskade maken vägrar se den för han gillar inte filmer om helvetet och demoner så där. Den här får jag titta på själv, och det gör jag.
Måste säga att jag är lite extra förtjust i rollistan till den här filmen. Keanu Reeves i titel/huvudrollen tillhör mina eye candy-gossar. Sedan har vi Rachel Weiss i den kvinnliga huvudrollen, Shia LeBeouf är med på ett hörn, Gavin Rossdale är med (från Bush om någon lyssnar på dem), Tilda Swinton spelar ängeln Gabriel och så har vi allas vår Peter Stormare som Satan. What's not to like liksom?

Bildkälla Rotten tomatoes
John Constantine är en privatdetektiv som specialiserat sig på det övernaturliga. Efter ett självmordsförsök i tonåren har han blivit återsänd till jorden för att fördriva demoner och förpassa dem tillbaka till helvetet.
Han kontaktas av polisen Angela Dodson som vill ha hans hjälp att bevisa att hennes syster, en djupt troende katolik, inte begått självmord. När John undersöker fallet upptäcker han att demonerna försöker ta sig över till människovärlden och han hamnar i direkt konflikt med Satan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .