fredag 11 oktober 2013

FredagsFilmen: Rush

Visste ni att jag gillar Formel 1? Inte så att jag fanatiskt älskar det och följer varenda lopp minutiöst och har stenkoll på vilket stall som har vilken poäng och vet vad förarna åt till frukost, men jag gillar det. Jag har till och med varit och sett ett lopp i Monza under förra millenniet (på riktigt - det var 1999).

Så när man får höra talas om att Ron Howard håller på att göra en film med Formel 1-tema så är det klart att man blir nyfiken. När det dessutom är baserat på verkliga händelser kring de legendariska F1-förarna James Hunt (Thor... eh förlåt Chris Hemsworth) och Niki Lauda (Daniel Brühl) och deras rivalitet på banorna, så blir det kanske extra intressant.
Det är alltså ingen uppdiktad, tramsig kärlekshistoria i F1-miljö (hej "Days of thunder"), det här har hänt på riktigt.

Bildkälla Dan the man's movie reveiws
"Rush" utspelar sig under Fomel 1's gyllene era på 70-talet och speglar rivaliteten mellan playboyföraren James Hunt och hans främsta motståndare Niki Lauda. Vi får följa förarna både på och av banorna under världsmästerskapet 1976. Deras kärleksliv, deras driv och deras kamp för att stå högst upp på prispallen i en sport där ett enda misstag kan leda till döden.


Kanske inte så att jag ränner benen av mig för att se den på bio, men jag ska se den någon gång. For sure.
Går på bio just nu förresten.

4 kommentarer:

 1. Den där vill jag också se! Dom där gubbarna tillhör min barndom liksom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite så ja. Men för mig klappar hjärtat lite extra för Ronnie. Kanske inte så konstigt när man är Örebroare.

   Radera
 2. Svar
  1. Måste säga att jag tycker det är roligt att vi är så många tjejer som vill se den. Finns så mycket killar som tror att vi inte gillar Formel 1 pga att vi har tuttar MEN DET GÖR VI! HA! :)

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .