måndag 30 maj 2022

Nagellacken i maj

Jag har inte varit flitig i lackflaskorna den här månaden. Däremot blev jag skittledrottningen en bra bit in i månaden, så trots att det bara är fyra olika manikyrer den här månaden, så är det ändå nio olika lack. Bara ett av dem är nytt, och det var det jag bar först.

 


a-England, Hope
Vilken juvel! Ett smaragdgrönt lack med gyllene stråk och massor av holo.



H&M Beauty, Rose umber + You say tomato + Orenji koi
Nu blir det skittles för hela slanten. Alla dessutom i krämlack från samma märke - H&M Beauty. De gör många fina och prisvärda lack, tycker jag. 
Här har jag dykt ner i samlingen och rotat fram tre lack i olika varma nyanser. Rose umber är ett lite bruntonat rosa lack. Möjligen påminner det lite om leverpastej, men jag gillar det mycket ändå. You say tomato är ett rött som drar åt orange - tomatrött, helt enkelt. Orenji koi är det orangea lacket. Guldfiskornage, kanske, om vi ska tro på namnet. (Jo, jag vet att koi är en sorts karp.)



H&M Beauty, Spanish bluebell + Indigo ink + Cream saffron
Nästa skittle var meningen att den skulle bli helt blå, men så föll ögonen på där gula och det blev någon sorts svensk/ukrainsk hyllning istället.
Spanish bluebell är ett blåklocksblått lack. En ljusare blå som drar en pytteliten aning åt det lila hållet. Indigo ink är ett riktigt mörkt blått lack. Inte så att det slår över i svart, men så mörkt blått det kan bli innan det blir svärtat. Och så Cream saffron, det gula som är ett av de bästa gula lacken jag har målat med.



H&M Beauty, Masala chai + Roseraie + So there
Sista lackbilden ut för den här månaden. Jag har det fortfarande på mig, och nu är det ännu mer slitet än vad det är på min bild. När en glömmer att ta bilder... 
Den här målade jag på när älskade maken fyllde år, och han tyckte jag skulle ha rosa naglar, och då bidde det en skittle till av bara farten. Alla lacken är godkända av honom den här gången.
Masala chai är ju inte helt rosa, utan mer en ljus beige som drar en aning åt det rosa hållet, men även åt det gula. Jag älskar det här lacket. Roseraie är gammalrosa, eller vintagerosa som det tydligen heter numera. Lite dammig i tonen och helt underbar. So there är ett mörkt bärrosa lack. Nästan så att det ser rött ut i vissa ljus, men det rosa finns alltid där.

Jag har fyra lack i otestade lådan. Ska se om jag hinner/ids tömma den i juni.