onsdag 25 maj 2022

Wishlist Wednesday

Det är snart dags att fylla år igen. Och då är det meningen att jag ska önska saker, tydligen. Saken är bara den att jag inte riktigt gör det. Visst, det är kul att få presenter, men jag kan inte komma på något jag riktigt önskar mig. Förutom.... böcker. Oväntat eller inte. 

Så, trots att jag har en ansenlig mängd som ligger på vänt just nu (och möjligen beställde ytterligare några böcker häromdagen) så tittar vi väl lite på vad jag kan tänkas önska mig i bokväg. 

Bildkälla Adlibris

"Tyrannens tid" av Magnus Västerbro. En bok om hur det var att leva i Sverige under tiden Karl XII var kung. Intressant historisk tid, och en författare som jag uppskattar mycket.


Bildkälla Adlibris

"Jamie's Great Britain" av Jamie Oliver. Det brittiska köket är väl inte direkt känt för att vara något för läckergommarna, men eftersom jag är något av en anglofil så kittlar den här boken min intressenerv. Och om någon ska lyckas få brittisk mat att verka vara ett under av kulinariska läckerheter,  så är det väl Jamie Oliver.


Bildkälla Adlibris

Dark Tower-serien av Stepen King. Jag har den redan, men i väldigt spridda utgåvor, och jag skulle vilja ha den i en samlad serie. Dessutom så har den första boken, "The gunslinger", skrivits om under resans gång, för att bättre passa in i serien, och jag vill så klart ha den nya versionen också. Båda är bra, den nya är dock bättre. Och en av väldens bästa inledande meningar ändrade han inte. "The man in black fled across the desert and the gunslinger followed." Jag är ytterst sugen på en omläsning av hela serien, men vill läsa om den i nya fina böcker - helt enkelt.


Bildkälla Adlibris

Andra böcker jag redan har, men gärna skulle vilja ha en samlad serie, är Jane Austens romaner. De går ju att hitta i ungefär hur många olika utgåvor som helst, och egentligen skulle jag kanske helst vilja ha dem inbundna på grund av anledningar, men jag gillar omslagen på den här häftade serien ganska mycket. 

Det var ett axplock från min önskelista på Adlibris. Som är ungefär lika lång som jag. Men jag blir glad även utan presenter.