fredag 11 maj 2012

FredagsFilmen: Dark shadows

Ikväll har Tim Burton senaste film premiär, Dark Shadows. Jag skulle ju kunna ha fel och den här inte alls är så bra som jag tror, men hallå - det är Tim Burton. Och Johnny Depp. Känner lite grann av "vad kan gå fel?"

Jag har länge haft ett gott öga till Tim Burtons filmer och går nästan i försvarsställning när det gäller honom och hans estetik, även om han gjort vissa rejält usla filmer också. Ja, jag tänker på "Apornas planet". Jävla skitfilm. Men den här känner jag att den blir svår att misslyckas med. Är tydligen baserad på en tv-serie från 60-talets senare halva och Johnny Depp är en vampyr! Jag menar - hur roligt kan det bli? Jag tror det kommer bli jätteroligt!

Herr Depp spelar alltså Barnabas Collins, en rik man som har världen för sina fötter. En häxa lägger dock en förbannelse på honom och han förvandlas till vampyr och blir levande begravd. Tvåhundra år senare grävs han upp och återvänder till sitt gods Collinswood, för att finna huset förfallet och han ättlingar likaså. Han bestämmer sig för att hjälpa dem återställa familjeföretaget och familjehedern, samtidigt som han försöker anpassa sig till livet år 1972 och avvärja inviterna från häxan som en gång förbannade honom.


"Reveal yourself tiny songstress!"

Förresten - jag glömde en sak igår (igen). 10 maj är nämligen bloggens födelsedag och då det igår var treårsdagen firade jag med att äta tre bitar drömtårta. Hurra hurra hurra!

2 kommentarer:

  1. Måste se den, den verkar underhållande. :3 Jag läste lite om den i tidningen, faktiskt. I morse.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tim Burton, Johnny Depp och en påse chips = en bra fredagskväll. :)

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .