lördag 21 juli 2012

Dagens på utflykt

Idag har jag varit på utflykt med älskade maken, Chilipojken, Lilla E och mammsen och pappsen. Vi tog bilen till Tiveden och sjön Fagertärn för att titta på de röda näckrosorna som växer där.


Outfit: Fläckiga tights, t-shirt, huvjacka, röda Eccoskor och stor väska att bära vatten, kamera och kikare i. Man hade störst chans att se näckrosorna med kikare, eftersom de flesta växer en bra bit ut i sjön. Vi hade dock turen att hitta några lite närmare land som kunde fotograferas.
Frisyr: Fläta.
Doft: Myggstift.
Nagellack: Inget alls!
Klocka: Svart och röd Jaques Lemans.
Fika: Aldrig är väl te och kardemummakaka så gott som när man promenerat ute i stora skogen! Och så fick jag en Sandwichglass av pappsen också.
Middag: Fläskfilégryta med curry och grädde, ris och grönsaker.
Pryl: Triangakök. Mammsen och pappsen hade med sig sitt så att vi kunde koka korv och kaffe/te. Samt kikaren så klart!
Sysselsättning: Promenad runt Fagertärn. 6 kilometer över stock och sten och med ganska så höga höjder och branter här och var. Vi anser att texten på internät som talade om 2,7 kilometer handikappanpassad väg runt sjön var lite missvisande. Det visade sig att det var på ena sidan sjön. Någon borde gå in och korra texten där. Hade vi vetat det hade vi nämligen inte tagit den promenaden med två personer över 70 år med kassa knän, eller en liten tjej som blev trött efter ett tag.
Omväg: På väg till Fagertärn hamnade vi i en hemsk bilkö vid Askersund. Den löste upp sig vid en rondell som ledde in i staden. Åt andra hållet stod det ganska så still i en mil eller mer. Det visade sig att det var någon sorts veteranbilsträff där och det fullkomligt kryllade av gamla amerikanare. Vi bestämde oss raskt för att inte åka in till Askersund och spana in staden efter vår utflykt, utan åkte åt andra hållet i stället, mot Laxå. Här har jag inte varit förut.
Skräck: Lilla E råkade hamna i en stack rödmyror. Som hon skrek och stampade när hon upptäckte alla myror som kröp uppför benen på henne! Vi borstade myror i flera minuter och morfars famn var ungefär det bästa stället i världen just då. När vi satt och åt upptäckte plötsligt Chilipojken att det kröp en skalbagge på honom av modell skitstor. Som han skrek! Då var mammas famn inte helt dum.
Kvällsdrink: Ingen aning. Kanske lite läsk. Kanske en Maldiverna. Kanske gin & russian. Får se.
Väder: Skinande sol men inte direkt jättevarmt. Rätt så blåsigt också. Var glad jag hade min jacka med mig.
Barnabråk: Nej. Kors i taket!
Kvällsnöje: Dubbelavsnitt av Doctor Who, lutar det åt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .