fredag 27 juli 2012

FredagsFilmen: Frankenweenie

Jag gissar att herr Burton gör det igen, levererar en förträfflig dockanimerad film alltså. Den här gången förvandlar han sin kortfilm "Frankenweenie" från 1984 till en långfilm med samma namn. 

Filmen handlar om den unge Victor som har en älskad hund, Sparky. När Sparky blir påkörd och dör är Victor förtvivlad tills han kommer på att han kan ju återuppliva hunden! Nya hoplappade Sparky väcker dock förskräckelse i grannskapet och det blir ett tufft jobb för Victor att visa att Sparky, trots sitt monstruösa utseende, är samma kärvänliga hund han alltid varit.

"Frankenweenie" är alltså en kärleksfull snegling på de klassiska Frankensteinfilmerna från 1930-talet, här med hundar i stället för hoplappade människolik och en sörjande pojke i stället för en galen vetenskapsman. Jag som har sett och älskat kortfilmen längtar massor efter den här.

Bor man i amerikat kan man se den redan i oktober, här i Sverige får vi vänta till januari. Den ska väl dubbas antar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .