måndag 16 januari 2017

Måndagsmotivation, del 17/?

Ibland finns det bara en sak som hjälper. De där dagarna när man tappat sin favoritfrukostskål i golvet så den gick sönder. De där dagarna när man under tiden man dammsuger upp porslinsflisor från köksgolvet råkar kapsejsa katternas vattenskål så det blir vatten på halva golvet - och i deras mat. Först städar man. Sedan går man och lägger sig igen.

Det där med en tupplur är nämligen inte helt dumt. Särskilt inte om man sovit dåligt natten innan, som jag hade gjort innan katastroferna här ovan. En tupplur är en stunds återhämtning, en sätt att varva ner både kroppen och hjärnan. Så det där med siesta är inte en dum grej, det är i vissa fall enbart vårdande.
Men! Man ska inte sova för länge eller för sent på dagen. Inte efter tre och helst max 45 minuter, är råd jag brukar försöka följa. Man kanske inte alltid somnar, men man får alltid vila. Den enda som hindrar är egentligen du själv. Om hjärnan inte slutar hoppa från tanke till tanke kan det vara en god idé att ta hjälp av en guidad meditation, lite avkopplande ljud eller en insomningsövning. Det finns appar med sådant. Jag använder en med regnljud.

Så ja - gissa vad jag ska göra nu?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .