söndag 29 januari 2017

Månadens manikyrer - januari

Jag lade ner min nagellacksblogg "Lackat enligt Jenny" i årsskiftet. Jag hade tappat lusten att blogga om nagellack på det sättet helt enkelt, men trött på nagellack är jag icke. Det kommer bli en del naglar här framöver alltså, men jag ska försöka att inte bombardera flödet. Jag tänker mig sammanfattningar - som i kollektionssammanfattningar och månadssammanfattningar av burna manikyrer. Om det dyker upp något extraordinärt vackert, eller uselt, så kanske jag skriver särskilt om det också.
Tänkte att månadssammanfattningarna skulle få sin bestämda dag den sista söndagen i månaden, om denna inte dessutom är den sista dagen i månaden för då är det favoriter som gäller. Och eftersom idag är sista söndagen i januari så kör vi!


Året inleddes som det avslutades, och den här manikyren blev även sista lacket ut på "Lackat enligt Jenny". Det är rödlila sandlacket #5032 med namnet Make a wish från Depend, som jag lade ovanpå förra årets favoritlack Casino Royale från OPI.
Det var så här jag skålade in året, och lacket satt på fyra dagar för att det var snyggt - och för att jag blev sjuk.


Det har varit mycket lack från favoritmärket A England den här månaden, och mer kommer det bli för det är dem jag har mest av i otestade lådan. Jag är just nu bara två lack ifrån att ha alla lack A England har gjort i min samling, och de två är på ingång så snart är det full pott i lådan. När man samlar...
Minns inte i vilken ordning jag bar dem, så här är de i bokstavsordning i stället.
Katyusha är ganska svårbeskriven nyans. Det skiftar liksom i olika grå toner med glimtar av blått och salviagrönt också. I detta ett helt underbart holoskimmer, som dock kräver sin sol. Eller sin lampa.


Shall be my queen är ett annat hololack från A England som hade behövt lite sol för att komma till sin fullständiga rätt. Rött som gränsar till magentarosa. Skulle nog faktiskt vilja kalla färgen för rosenröd. Himla tjusig!


Mer holo - A England har hittat sin grej kan vi väl säga. Sparks divine kommer från Heavenly quotes-kollektionen, som just nu är komplett i min låda, och är ett guldfärgat holo. Utan sol ser det mest sandbeige ut. Neutralt med det lilla extra helt enkelt.


Helgens manikyr är denna, mörkblå Tristam och skogsgröna Dragon från två olika A England-kollektioner. Jag blev inspirerad av CrimsonAnna att plocka fram Tristam igen, och att kombinera det med grönt. Högerhanden domineras av Dragon med Tristam som accentnagel - alltså motsatsen till den här handen.


Jag fick ett litet trepack nagellack från Lilla E i julklapp. Häromdagen såg dem på rea på Glitter för 30 pengar, om ni blir nyfikna.
Lacken från Nails by Glitter har inga namn, vad jag kunde hitta, eller ens nummer. Men det här är i varje fall ljust rosa. Riktigt trevligt faktiskt. Påminner om jordgubbsglass i färgen. Självklart jobbigt att applicera dock, för det är en pastell samt från ett billighetsmärke. Tror det var tre lager, men det blev snyggt under topplack i varje fall.


Det röda lacket krävde färre lager, men var ganska pestigt att lacka med. Kändes plastigt och segt. Dessutom rätt så jobbigt att få bort - hela badrummet blev rött kändes det som. Väldigt vacker röd nyans dock.


Och slutligen det silverfärgade. Jag är superdålig på vad olika finishar heter, men det här tror jag minsann är en foil. Jag gillade den här nyansen av silver och trivdes oväntat bra i den. Lättast att applicera av de tre, men lite skir.

Jag borde kanske hinna med en manikyr till innan januari är slut, men den får ni se i marginalen i så fall. Och en närmare titt i slutet av februari.

2 kommentarer:

  1. Some gorgeous ones here :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Can't really complain about the polishes I wore in January, that's for sure. :D

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .