måndag 2 januari 2017

Måndagsmotivation, del 16/?

Nyårslöften.
Jag är inte ett fan av nyårslöften. För mig är det något som man bestämmer lite hipp som happ vid tolvslaget, står ut med i bästa fall ett par veckor och sedan är man tillbaka på ruta ett igen.
Jag har lovat så ofta att jag ska börja träna, att jag ska äta bättre, att jag ska göra ditten och datten - för att sedan i slutet av året ändå stå där och vara exakt lika otränad, ha ätit ungefär lika många påsar chips och känna mig lite allmänt trist, tråkig och ganska dålig. Tråkig känsla.

Mål då? Det är ett betydligt bättre ord, för mål kan vara precis så långsiktiga, eller kortsiktiga, som behövs. Mål kan delas upp i olika delmål och resan framåt känns ofta betydligt trevligare. Och jag har satt upp mål för mig själv som jag hoppas uppnå. Bara för att tänkte jag till och med dela med mig av dem, och det känns nästan lite läskigt för i vanliga fall är de något jag behåller lite halvuttalat inom mig. Men om jag får dem på pränt är de betydligt lättare att hålla koll på, so here goes.


 • Jag behöver bli av med min mage. Fastän att jag lyckats lägga om mina matvanor betydligt under 2016 så händer det inte mycket med den där sladdriga magen, och såhär snart 14 år sedan min senaste graviditet så går det inte att skylla på barnafödande längre. Merparten av magen tuggade jag till mig under min depression, och nu när jag känner att jag är tillbaka på banan igen är det dags att göra min kropp till mitt tempel igen, och inte till min soptipp.
  Det här betyder inte att jag tänker hetsa iväg till något gym eller börja banta - jag tänker fortsätta på redan inslagen stig och bli bättre på att röra mig och hålla koll på vad jag stoppar in i mitt system. Och jag har en allmän känsla av att jag borde skära ner betydligt på socker - för socker har jag en tendens att frossa till på och sedan mår jag... inte bra.
 • Jag ska bli bättre på att tolka min kropps signaler. Kroppen är gjord för rörelse, men jag är en riktig latmask. Att gå ut med svärfasters hund hjälper lite, om inte annat får jag frisk luft och lite dagsljusendorfiner, men jag är en fena på att bara sitta på röven större delen av dagen. Jag tänker mer stretching här, för jisses vad min kropp gillar att sträcka på sig. Mer dansande i köket när jag lagar mat - att vicka på rumpan när man hackar lök är fina grejer det.
 • Jag får bry mig om mitt utseende. Att ta hand om sin hud är inte fåfängt - det är skönt. Så jag ska bli bättre på att göra det där med mig själv som jag tycker så mycket om. Tvätta ansiktet, lägga en ansiktsmask, fixa till ögonbrynen - kanske till och med betala någon för att fixa dem åt mig, pyssla om fötter och händer, tigga till mig massage av älskade maken, kanske sminka mig ibland fastän att jag inte har någon att visa upp det för mer än katterna, utan bara för att jag tycker det är kul att sminka mig.
  Skaffa en hudvårdsrutin och bli bättre på smink - det är något jag vill unna mig i år.
 • Mer egentid med älskade maken. Det här är något vi säger varje år, att vi ska bli bättre på att göra saker bara han och jag. Och sedan händer ingenting. Men egentid tillsammans med den man älskar behöver inte vara så komplicerat. Det kan vara annat än restaurangbesök och bioditos - det kan vara en promenad tillsammans, en kopp kaffe/te på ett fik under en halvtimme, ett samtal, en kväll där vi inte sitter och slentrian-glor på tvn.
 • Mer bio. Jag älskar att gå på bio och det är något jag verkligen vill göra mer under 2017. En gång i månaden är mitt mål - om det går någon film jag vill se.
 • Äta mer vegetarisk mat. Vi är ganska duktiga på det redan, men vi kan bli ännu bättre. Ingen i familjen är väl egentligen intresserad av att gå över helt till vegetarisk kost, men kött kan få ta ett steg tillbaka och bli mer kalas än vardag.
 • Läsa minst 35 böcker. För det är så många jag har lagt på min läsutmaning på Goodreads.
 • Fler datorfria dagar. Rensar hjärnan så himla bra.
Usch vad läskigt! Nu ser ni ju vad jag har tänkt att 2017 ska innehålla för mig. Men vet ni vad - man får misslyckas också. Ibland blir det inte som man tänkt sig liksom. Men man kan gilla ändå och bara fortsätta försöka. 
Det här är mina mål. Vissa av dem gäller för året, vissa är kanske mer långsiktiga än så, och vissa andra är sådant som jag allmänt behöver jobba på. Och nu när jag fått dem på pränt blir de svårare att ignorera. 

Jag hoppas att 2017 blir ett underbart och härligt år på alla sätt och vis. För mig, för dig, för oss alla. 

Bildkälla Toplist db 

6 kommentarer:

 1. Låter som kloka mål. Vill du ha vegotips är det bara att säga till-alla som drar ner på köttet ska ha massor av pepp =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu känns det som att jag har koll, fick "Ännu mera vego" i julklapp så har MASSOR av spännande recept att se fram emot att prova. Men jag hör av mig om jag känner jag fastnar. :D

   Radera
 2. Happy New Year :-D xxx

  Good luck with your goals. :-D

  I didn't make any this year. The latter part of 2016 was a struggle for me :-( That is why I took such a big break from blogging! But it is life and we must learn. I am hoping that 2017 will work out better for me, as I lost a lot in 2016. Thankfully I still have my 3 crazy cats :-D <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Happy new year!!

   When life smacks you in the face a new years resolution is the furtherst thought from your mind. That's why I normally don't make any because it feels like such a let down on yourself if/when you break them - just because something out of your control happens.
   My goals are very long term, for the most part. Which is good since I'm already messing things up by not having the strenght to even wash my face today. Things a fever can do. But I will try when I go to bed in a while. Just try again when I'm feeling better.

   Radera
 3. Jag måste också bli bättre på att ta hand om min kropp och min hud. Det är ett nyårslöfte. Att träna och äta rätt, för att gå ner i vikt men också för att må bra <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste säga att "må bra" är viktigare än att gå ner i vikt, men ofta går ju de två hand i hand. Jag har en fin kula jag vill ska försvinna, men om den inte gör det och jag ändå känner att jag har fått må bra, då har jag lyckats ändå. <3

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .