torsdag 18 januari 2018

Tomma arkmasker

I början av december hade jag den stora glädjen att få plocka ut en present från Cactus. på min lokala paketutlämning. Hon hade nämligen godheten att beställa julboxen från Sheet Happens till mig, något som gjorde mig så glad att det kom en liten tår eller flera.
Nu har jag använt slut på de maskerna, med lite hjälp av Lilla E, och tänkte berätta lite vad jag tyckte om dem. Inte för att jag är någon expert, men jag vet väl vad jag gillar och så där.

Tomma arkmaskförpackningar sorteras som plastavfall.
På den här bilden fattas en mask, nämligen Skin79 Clean-on 2 step nose pack. Jag har nämligen inte så stora problem med pormaskar att jag tyckte att jag behövde använda den, så jag gav den till Lilla E som har betydligt större problem på den fronten. Hon gav den tummen upp, och häromdagen bad hon mig skaffa flera om jag skulle beställa från Sheet Happens igen, så det får väl anses vara ett bra betyg.

Aqua skin solution hyaluronic acid mask från Sally's Box var första masken ut att testat av mig, och den jag var mest nyfiken på. Jag gillade den, men älskade den inte, för passformen var sisådär. Den doftade gott dock, och innehöll mycket serum, så det räckte till halsen också. Rekommenderad tid är 20 minuter, men jag hade den lite längre. Då fanns det fortfarande kvar lite essens att klappa in i huden. Den efterlämnade en lite kladdig känsla, men inget som kändes alltför påfrestande.

Fresh garden aloe mask från Skin79 blev nästa mask på. Som torrboll med känslig hud så är jag ett stort fan av aloe, så jag var rätt så nyfiken på den här. Förutom en rätt så dålig passform, som liksom ville krypa in i ögonen, så var det här en trevlig bekantskap. Doften var trevlig, det fanns väldigt mycket serum kvar i förpackningen att kleta in sig i, och den känns härligt svalkande. Det serum som fanns kvar när jag tog av masken tog rätt så lång tid på sig att försvinna in i huden igen, och den känns ganska kladdig, men det kan jag leva med.

Benton snail bee high content mask kände jag lite skräckblandad förtjusning inför. Snigelslem och bigift låter liksom sådär lockande att lägga på ansiktet. Det här blev dock en av favoriterna ur den här lilla lådan. Passformen var som vanligt lite konstig, med underliga lappar vid ögonen som jag undrar om det är meningen att man ska fälla upp över ögonlocken om man blundar under maskandet? Inte mycket överskottserum, så masken hann torka till på de 20 minuter jag bar den. Inte något överkott att tala om, men en lite klibbig efterkänsla. Några timmar senare kändes dock huden pånyttfödd, och den känslan höll i sig ett bra tag.

Maskindom Aboriginal mask är nog den jag blev mest besviken på. Himla fin förpackning, men masken i sig var lite meh, jag trodde lite mer om den helt enkelt. Den innehåller dessutom ett första steg i maskningen i form av en lätt geléig toner i en separat rund ficka. Tog mig ett tag att fatta det... Masken i sig doftade medicinskt, och efter 25 minuter hade jag essens kvar i ansiktet att klappa in. Den efterlämnade ingen klibbig känsla alls, vilket är ovanligt. Passformen var däremot väldigt dålig. Alldeles för kort näslapp, och hålen vid ögonen och munnen var alldeles för små. Jag fick in essens i både ögonen och munnen vilket sved och smakade illa.

Sparade jag den bästa till sist? Kanske det. Manefit Honey nutrition + vitalizing mask är en mask jag provat förut, och jag kan verkligen tänka mig att köpa den igen. Passformen är lite smal, så de där "öronen" som masken har når inte fram till mina öron. Rekommenderad tid för den här masken är 10-20 minuter, men eftersom jag satt och läste råkade jag ha den på en halvtimme. Då hade den torkat till, trots att den var rejält blöt från början och det dessutom fanns mycket överskottsserum i förpackningen. Den här doftar precis vad den heter, som honung, men i motsats till honung så är masken inte alls kladdig efteråt, fastän att det fanns essens kavar att klappa in även efter min förlängda masksession.

Överlag trevliga masker, och jag kommer nog lägga en beställning på Sheet appens snart igen. Vissa av de här maskerna kommer jag köpa igen då.

2 kommentarer:

  1. Roligt att du gillade dem :) och kul att läsa recensionerna! Jag är lite i valet och kvalet om jag ska beställa några egna därifrån nångång

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker jag du ska! Jag gillar dem mycket, men det är svårt att bestämma sig. Det finns ungefär hur många som helst roliga att välja bland.

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .