onsdag 17 januari 2018

Tre tomma no.45

Dags igen. Jag känner mig lite under isen, så vi tittar bara på vad jag tömt sedan sist.


Coloran. Permanentfärgning för ögonbryn. Brunsvart.
Med tanke på att jag brukar kalla mig för ögonbrynsfåfäng, så är det kanske konstigt att jag är så dålig på att färga dem. Det har tagit mig flera år att tömma den här förpackningen, som egentligen kanske är max en årsförbrukning. Jag har å andra sidan varit tvärkass på att plocka brynen de senaste månaderna, så jag kanske inte är så ögonbrynsfåfäng längre, om jag tänker efter.
Den här har väl varit helt okej, men lite svår att verkligen få in i ögonbrynshåren med medföljande verktyg. Jag har använt en snedställd sminkpensel i stället så gick det bättre. Jag kommer köpa ögonbrynsfärg igen, men det blir nog inte den här.
Pappersförpackning på kartongen. Innehållet sorterades som metallavfall eller plastavfall.
Betyg 3/5

Batiste. Dry shampoo. XXL volume.
Eftersom jag tvättar håret sällan, så gillar jag att fräscha upp mellan tillfällena med ett torrschampo. Batiste är lite av en favorit, eftersom de är lätta att få tag på, men när den här lilla provflaskan tog slut så valde jag att testa ett annat märke då jag hittade ett för brunt hår. Tycker det kan vara lite störigt att göra håret ännu gråare med ett torrschampo, nämligen. Dessutom fanns det bara med så konstiga dofter, och jag vill ofta inte ha något alltför doftstarkt - särskilt inte i håret.
Plastförpackning på korken. Pystomma sprayflaskor sorteras som metall, annars är det miljöfarligt avfall. Den här är pystom, alltså den pyser inte ens om man trycker ner sprayanordningen.
Betyg 4/5

H&M Beauty. Pomegranate and mango. Pore-cleansing face mask with raspberry and vitamin E for tired skin.
Häromdagen delade jag och Lilla E på den här, jag tycker nämligen innehållet räcker till två ansikten, eller två tillfällen. Jag har köpt den här många gånger, och jag kommer säkert köpa den många gånger till. Jag gillar hur rengjord jag känner mig, och doften är underbar. Ät den inte bara, hur lockande doften än kan verka.
Pappersförpackning på omslaget. Bägaren är redan slängd i plastavfallet.
Betyg 5/5