söndag 25 februari 2018

Månadens nagellack - Februari

Det är den sista söndagen i februari, och vi vet ju vad det betyder - Jenny visar upp nagellacken hon burit under månaden. Ska sluta prata om mig själv i tredje person nu...

Mina naglar är inte lyckliga på mig just nu. Jag har slarvat med nagelvården, och det är ju dumt överlag men lite extra dumt nu när det är torrt och kallt väder. Mina naglar är således torra, skivar sig och spricker/går av mest hela tiden. Skärpning!
Jag försöker hålla dem ganska korta just nu, men trots att jag är så elak mot dem, så växer de ganska snabbt.

Nog med svammel nu, ni är här för att titta på nagellack.


Jag började februari mörkgrönt. Witching Hour från H&M Beauty är mörkaste gröna, om det fanns en nyans som hette midnattsgrön så skulle den nog se ut så här. Det är ett krämlack, så de små glittren som syns på mina naglar är sådana som följt med från topplacket. Attans också...


Sol i februari, så jag passade på att lacka med lack som innehåller holo. Här från A Englands senaste kollektion Tudoresque. Katherine of Aragon heter det här, precis som Henrik VIII första fru. Ett beigeguldigt lack med betydligt mer holo än det som fastnade på bild. Överlag så ser mina A England mer scattered ut än vad de verkligen är. Kanske kan skylla det på kameran.


Sist ut av de lack jag köpte på mig från OPIs Iceland-kollektion är det supertjusiga Turn on the Northern Lights! Inga bilder gör det rättvisa. Det är mörkaste blått med ett skimmer som mest syns i en rosalila nyans, men även små flashar av guldgrönt kunde anas. Många hyllar det här som kollektionens måste-ha-lack, och jag håller nog med om det.


Fick äntligen tummen ur och lackade med #5064 från Depend, som även har namnet Chasing starlight. En vacker Granny Smith-grön, med massor av silverpartiklar. Det här gillade jag. Massor! Enda problemet var att jag blev sugen på pistageglass är jag bar det.


Som synes hade jag lite problem när jag applicerade Anne Boleyn från A England. Massor av det hamnade i nagelbanden, men det är smällar man får ta. I övrigt är det ett underbart mörkrött hololack, allt som ser ut som rosa skimmer är alltså holo. Min förhandsfavorit i kollektionen, och jag är inte besviken. Förutom att jag kladdade så med det.


Lyckades fynda OPI-lack på Rusta, bland annat Sleigh Parking Only. Mörkt vampigt lila krämlack, som kan se brunt ut i vissa ljus. Älskar mörka lack på korta naglar, och det här var inget undantag.


Men ändå, lite drömmar om en stundande vår hyser jag. Så varför inte måla på lite påskkycklinggult i form av #541 från Depend. Som vanligt med gula lack är de inte så roliga att måla med, och det här var inget undantag till den regeln. Dock är det en tjock formula som jämnade ut sig hyfsat under topplack, så jag nöjde mig med två lager.
Jag hade hoppats att lacket skulle ha varit lite mer knalligt gult, men det var fint så här med. På inga sätt unikt, men fint.


Dagens naglar är dessa. Parisienne från H&M Beauty plockade jag fram ur min överfulla H&M-låda i Helmern. Jag kände för röda naglar och Parisienne är en favorit.

Nya naglar kommer i slutet av mars. Låt oss hoppas på lite varmare grader tills dess, och kanske till och med lite vårkänsla. Just idag är det verkligen vinter, vet jag efter en småblåsig promenad i 10 minusgrader. Men det var det värt!

2 kommentarer:

  1. Många fina lack! Har också köpt Witching hour men inte hunnit använda än.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är jättefint! Men alltså inget glitter. Tyvärr.

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .