torsdag 22 februari 2018

What I eat in a day #19 - Sportlov

Här i Örebro har vi sportlov vecka 8, det är sedan gammalt. Det betyder att jag just nu är mer veckodagsvill än vanligt, och att mina barn mest håller till på sina rum. Men jag ser dem när de är hungriga i varje fall.


Fastän att jag hade planerat att fotografera min mat igår, så glömde jag så klart bort det till frukosten. Den hann bli uppäten innan jag kom på det. Tur då att jag hade publicerat den på mitt Instagram, så jag kunde sno bilden därifrån. Man ser såklart inte mitt te med mjölk som jag dricker varje morgon, men gröten syns rätt så bra. Jag kokar (oftast) min havregrynsgröt med en nötmjölk, så även igår. Sedan toppade jag den med kanel, gurkmeja, skivad banan, pumpakärnor och lönnsirap. Yum!


Kommer jag någonsin tröttna på fräst grönkål med stekt ägg och sriracha? Troligen inte. Här dessutom med lite gott bröd.
Just igår flydde barnen hem till sin mormor och morfar för att äta lunch där. Det är nämligen så de får göra om de vill ha blodpudding, för det vägrar jag laga på grund av tycker det är äckligt och har äcklig konsistens. Så jag solokvistade på lunchen igår och kunde tänka bara på mig. Tur det, för det här är det bara jag och maken som vill ha och kan längta efter.


Till efterrätt - ett äpple.


Jag fotograferar ju aldrig mitt vattenintag, men igår föll andan på och jag gjorde just det. Här är jag precis hemkommen efter min promenad med liten schnauzer, och återfuktar mitt innanmäte. därav de röda kinderna. Igår behövde jag solglasögon på promenaden. Inte idag.


Fikastund har guld i mun. Här är det te, lite som vanligt. Till det hittade jag inte älgbajs i skogen, utan några rawbolls som låg gömda för barnen. De här är gjorda med 10 färska dadlar, 1½ dl mandelmjöl och 3 msk kakao. De smakar på riktigt som marsipanbröd. Det är därför man får gömma dem om man vill ha några för sig själv, för om Chilipojken hittar dem försvinner de fort.


Kvällsmaten igår var det älskade maken som tillagade, eftersom det här är hans paradrätt och en av dem det frågas efter ganska ofta här hemma. Pasta med räkor och broccoli, till det grönsaker och älskade makens egenkomponerade vinägrett.
Mitt bidrag? Jag skalade räkor och fixade grönsakstallriken.


Tv-godiset igår blev en skål (eller två) med linschips. Favoritsmaken är dill och gräslök.
Tv-serien jag följer just nu i älskade makens sällskap är säsong 1 av "Fargo", men det sitter långt inne med att verkligen titta. Väl där är jag road dock. Funderar på om "Quuer as folk" skulle kunna få ur mig ur min tv-svacka. Eller så låter jag det bara vara. Någon gång går det nog över. Väl?