söndag 29 april 2018

Månadens nagellack - April

Jag har 10 nagellack att visa er i det här inlägget, så det är väl bäst att vi sätter igång. Visas i den ordning jag bar dem, för jag har blivit riktigt duktig på att skriva upp dem.


Startade april med Jane Seymor från A England. Ett mörkt grönt lack, lite åt mörk mossa sådär, med guldskimmer och holodito. Tyvärr var det mulet och holot fastande inte på bild, men det finns där. Tjusigt hur som, tycker jag.


Från Depends Once upon a time-kollektion valde Lilla E att jag skulle bära #5071 med namnet Cinderella Glow. Det är rosa prismatiskt glitter i en lite korallrosa bas. Basen är bara svagt färgad, men det funkar att bära det på egen hand om man vill det. Annars är det meningen att man ska använda det ihop med en krämfärgad kompis från samma kollektion, men där fick jag bara tag på det gröna innan det försvann från min butik. Attans!


Why oh why spillde ni ner glitter i det här lacket? Annars hade Comet Closer från OPI varit ett ganska trevligt silverlack, lite åt foilhållet. Men det finns alltså någon sorts glitter i det, som inte syns alls utan mest ger en stundom knottrig yta. Antingen är det ett sandlack eller så är det inte det - inga sådana här halvmesyrer som bara blir fel. Mmmkay?


Blir nästan lite stum av beundran här. Igen. Älskar allt med det här lacket. Painstik från Polish Alcoholic är ett tomatrött jellylack som är fullt med rosalilaskiftande auroraskimmer. Swoon! Finns i skrivande stund fortfarande i Etsyshoppen om suget blir stort.


Kände för grönt och Chilipojken valde Christmas Gone Plaid från OPI av mina otestade gröna. Mörkt grönt krämlack. Gillade mina nagelband, som ni ser.


Jag letade egentligen efter ett annat China Glaze när jag stötte på Immortal och utbrast: Denna vill jag ha! Fast tyst, inne i huvudet, så att jag inte skulle skrämma katterna. Grå bas med blått skimmer. Precis vad jag behövde just då. Krympte tyvärr något alldeles otroligt på mina naglar, men det kan nog vara en kombination av ett inte direkt nytt lack och ett rätt så tjockt topplack. Tunnade det sistnämnda efter detta.


Jag har faktiskt inte köpt alla lacken fån Polish Alcoholics Star Trek-kollektion, så trekker jag är, utan nöjde mig med de tre jag tyckte såg finast ut. Live Long and Prosper hade jag dock köpt även om det varit asfult på grund av heter Live Long and Prosper. Nu är det dock riktigt, riktigt snyggt - lyllo mig. Ljust lila, lite åt syrénhållet, med grönt skimmer och röda miniflakies. Det gröna skimret ville inte riktigt fastna på bild dock, och det är ju synd.


Det var Peachy Keen jag egentligen letade efter när jag hittade Immortal här ovan i China Glaze-lådan. Undrar varför jag var så ivrig att måla med det? Pastellpersika, men ändå lite knallig, anar jag neonpigment här månne? Överjävlig att måla med, så klart. Orkade inte med det någon lång stund, då det såg ut som ett bergslandskap med toppar och dalar på naglarna. Var finare i mitt minne, helt enkelt.


Hello sheerness my old friend... Just Spotted the Lizard från OPI är en av alla dupes som dök upp efter att Chanel lanserade sitt Péridot. Multikromt som tydligast skiftar mellan grönt och guld, men även bjussar på glimtar av blått och koppar. Superskirt. Minns inte hur många lager det här var, men det var för få. Bald spots galore. Ändå supersnyggt.


Sista lacket ut denna månad. Sprung, även det från OPI. Hade också gjort sig förtjänt av ett eller två lager till, men här beror det mer på att jag upplever det som mikroglitter i en någorlunda klar bas. Eller så är det verkligen bara superskirt. Annars ser jag koppar, brons, rosa och guld här. Jättefint, tycker jag.