torsdag 19 april 2018

What I eat in a day #20 - Cheat day

Egentligen har jag inget sådant som "fuskdagar" när jag äter, för jag följer ingen diet. Jag äter oftast det jag är sugen på, någorlunda när jag är sugen på det. Livet är för kort för att banta, typ. Eller följa någon diet typ LCHF/5:2/glutenfritt/plantbaserat/sockerfritt - you name it. Jag äter mat, helt enkelt. Det är mitt val och min kropp, så det är inget för någon annan att hetsa upp sig över.
Med det sagt, så försöker jag ändå äta någorlunda hälsosamt. Igår blev det inte helt och hållet så, och det är okej det med. Lite så här såg det ut.


Frukosten bestod av en liten skål kokosyoghurt, alltså vanlig naturell yoghurt som jag rört ner kokosflingor i. Toppade med min hemgjorda granola och lite extra hampafrön. Dessutom två mackor med ost och smörgåsgurka, och dagens enda kopp te - Earl Grey med mjölk. Också ner i magsäcken - D-vitamin och allergimedicin. Älskar våren, avskyr pollenallergin den tar med sig.


Lunchen blev tex mex-inspirerad, eftersom jag hade tortillachips kvar i skafferiet sedan senaste nachokvällen. Åt till det en ganska rejäl portion quinoa, och fräste ihop någon sorts varm salsa med schalottenlök, tomat och rödbeta som kryddats med tacokrydda. Toppade härligheten med ett skramlat ägg, picklad rödlök och koriander. Dag två jag åt just det, så det kan väl anses vara gott med andra ord.


Anledningen till att jag bara drack te till frukosten var den enkla att jag blev sugen på kaffe. Så jag gjorde mig en gofika med en kaffe med mycket mjölk, två bullar och några shortbread som Lilla E bakat. Kan hända att det slank ner fler shortbread sedan, som jag inte tog kort på. Kanske. Möjligen.


Till middag gjordes det korvgryta, och som vi brukar åt vi den med knäckebröd och senap till. Och gurka.


Eftersom jag varit sugen på chips ungefär hela dagen så föll jag till sist för frestelsen och snacksade i mig en skål. Men bara en skål! Inte illa med behärskningen där, för någon som med lätthet kan smälla i sig hela chipspåsen själv. Men jag var liksom nöjd efter den här skålen, så varför fortsätta moffa? Det är för övrigt dillchips, eftersom det är en favoritsmak.
Även under dagen - stora mängder vatten. Men det slapp ni se.