söndag 1 april 2018

Månadens nagellack - Mars

Årets aprilskämt får väl bli detta, att jag visar nagellacken jag bar i mars på aprils första dag. Vilket inte är något lur alls, för det är precis de här lacken jag bar i mars. Jag är inte mycket för det där med att luras om jag ska vara ärlig.

De nagellack jag bar i mars ser alltså ut såhär:


Först ut i mars var True Sight från Polish Alcoholic. Det här kommer från vinterkollektionen med inspiration från "Stranger Things", och jag har två lack till ur den kollektionen att visa upp i det här inlägget.
True sight är en multikrom bas som skiftar mellan brons och plommonlila, på ett litet ungefär. Det var tydligare i flaskan är på nageln. I detta simmar det ett mörkt blått skimmer och massor av färgskiftande flakies. Ganska tjockt att måla med, men rätt så trevligt ändå.


Jag fortsatte mars med mer lila. Här är det Rusta-fyndet I Carol About You från OPI. Jag erkänner gladeligen att det här är ett sådant där lack som jag fullkomligt älskar. Tydligen har jag en liten vrå av mitt lackhjärta som klappar extra hårt för lila krämlack. Att det här dessutom är perfektion att måla med gör ju bara saken ännu trevligare.


Efter några mörka lack är det alltid skönt att bryta av med något ljust. Som ljuvligt ljusgrå #547 från Depend. De kanske inte har så roliga namn på sina lack, men i övrigt så levererar Depend i kollektion efter kollektion. #547 är inte bara ljusgrått, utan innehåller dessutom ett skimmer som skiftar i guld och rosa. Så himla vackert! Låg bra till att bli månadens favorit, men jag valde ett annat som det. Ångrar mig nästan nu...


Kände för rött lack och plockade fram en av mina röda favoriter. Perceval var med i den allra första kollektionen från A England, och är en av anledningarna till att jag föll så handlöst för märket. Rött skimmerlack när det är som allra bäst.


Och här är lacket som jag utnämnde till mars månads favorit, Catherine Howard från A Englands Tudoresque-kollektion. Teal med det numera sedvanliga A England-holot. Gnistrade som en hel skattkista med juveler när man fick rätt ljus på det.


Dungeons & Dragons från Polish Alcoholic är betydligt snyggare irl än vad jag fick fram, ungefär som det ser ut i flaskan. Rätt så skirt dock, men lätt att måla i tunna lager. Sjöskumsgrönt med färgskiftande småflakies. Unicorn pigment, sägs det på hemsidan. Snyggt är det i vilket fall som helst.


Mörkrosa med skimmer från OPIs Skyfall-kollektion. Det här är You Only Live Twice, ett av lacken dom fick favoritstatus från den kollektionen.


Att The Upside Down har "Stranger Things"-inspo är ju inte svårt att lista ut med det namnet. Från Polish Alcoholics vinterkollektion det med. Mörkt vinröd bas med färgskiftande skimmer. Inte jättekul att måla med, men jättekul att titta på.


Redan i affären visste älskade maken att han skulle gilla #544 från Depend när jag väl fick det på nageln. Han hade rätt, och jag gillade det väldigt mycket jag med. Turkost med guldskiftningar. Vad kan bli fel?


Årets påsklack blev Always Bring a Banana från Pahlish. Det här är det perfekta gula hololacket. Endast två lager, och hur ofta kommer man undan med det med ett gult lack? Nästan aldrig, är svaret på den frågan. Sitter på just nu, och kommer få sitta kvar tills påsken är slut. Hoppas på lite mer sol så att jag kan ooh:a och aah:a över det lite mer.