fredag 28 september 2018

Nagellacken i september

Ännu en månad snart avklarad, och på mina naglar såg september ut så här.


A England, Titania Fairy Queen.
Började månaden med att måla på skirt silverfärgat holo. Man kan använda det som topper, men jag tyckte var så pass generöst på egen hand att jag valde att bära det så. Jag tror det här är bara två lager, om jag inte minns helt fel. Riktigt, riktigt vackert. Tävlar om att bli månadens favorit, men jag har till i morgon på mig att bestämma mig.


China glaze, DV8.
Ett annat lack som tävlar om att bli favorit är DV8. Ett riktigt toksnyggt tealfärgat holo med regnbågar som är så där va-va-voomsnygga. Men! Jädrar i min lilla låda vad de här lacken är jobbiga att måla med. Samt att de sitter väldigt dålig. Det började chippa redan efter några timmar.


OPI, No Turning Back From Pink Street.
Ska man bara ha ett riktigt chockrosa lack så kan det gott få vara det här. Trivdes formidabelt i det här lacket, men Lilla E tyckte det var lite för mycket Barbie över det. Det tyckte inte jag, men vi återkommer till underligt dimensionerade plastdockor lite senare.


Depend, #563.
Depend har spottat ur sig fyra supersnygga höstkollektioner på det sistone. Bland annat det här grå krämlacket. Om man nu gillar grå lack, vilket jag gör.


OPI, Malibu Pier Pressure.
Här är min Barbie-varning. Jag tänker på Barbies bil, och får seriösa 90-talsvibbar av det lite mer otäcka slaget. Kommer donera en del lack till en av Stora J's kompisar (hon har redan fått dubbletterna jag fick från Nageldraken) och det här hamnade snabbt i den högen. Inte min tekopp alls.


Depend02, #564.
Det brukar gå länge mellan tillfällena jag har gröna lack, men när jag väl lackar grönt så kommer jag alltid ihåg varför det är en av mina favoritfärger på naglarna. Jag älskar grönt nagellack, det sitter i sedan jag var liten. Det här är inget undantag. En lite dammig olivgrön. Jag tänkte på jugendgrön, för visst finns det väl en grön nyans som kallas så? (Googlade - ja, det finns det.)


OPI, Tagus in that Selfie.
Jag vet inte vad som hände med min kamera här, men så här dämpat är inte det här lacket på riktigt. Lägg på ett par nyanser till, så kommer vi närmare sanningen. Mellanrosa med en hint av persika, typ. Trivdes inte alls i det här lacket. Tyckte det skar sig förträffligt mot min hud, eller mitt humör. Kommer inte behålla det heller.


Essie, Say it ain't Soho.
Sista lacket ut och det jag bär just nu och antagligen kommer fira in oktober med. Har haft så mycket krämlack att jag kände att det var dags för lite skimmer på tassarna. Som det här orangea skimmerlacket från Essies senaste höstkollektion. Och det är ju inte utan att jag tycker att det ser ut som hösten har fastnat på mina naglar. Gillar! Kommer tävla om att bli månadsfavvo.

Det var min september i lack. I morgon blir det favoriter, på söndag vilar jag. Mer lack i oktober, alltså. Trevlig helg!