tisdag 4 september 2018

Alla böcker jag läste i augusti

Hann med att läsa sju böcker i  augusti, vilket absolut är över medel. Jag hade hoppats på att kanske eventuellt äntligen lyckas med mitt, i mitt tycke, högt uppsatta mål om en bok i veckan under 2018, alltså 52 böcker totalt. Jag är redan där. När jag har läst ut nästa bok vill säga, som jag kommer visa upp om en dryg månad när det är dags för septembers wrap up.
Men nu var det augustis böcker, som jag läste i ordningen uppifrån och ner.


"1793" av Niklas Natt och Dag. En kriminalroman som har sin handling under år 1793. Väldigt intressant, även om jag tyckte brottets motivbild var minst sagt luddig. Bra ändå med en välresearchad historisk miljö. Jag gav den betyget 4/5.

"A gathering of shadows" av V.E. Schwab. Del två i Darker shades of magic-trilogin. Bättre än bok ett, när en blivit lite mer van vid de olika miljöerna.
Betyg 4/5 och den bok jag valde som augustis favorit.

"Binas historia" av Maja Lunde. Månadens besvikelse faktiskt. Hade höga förväntningar som inte blev infriade ett endast litet grand.
Betyg 2/5.

"Askungar" av Kristina Ohlsson. Jag fortsätter undersöka om det här med kriminalromaner kanske ändå är något för mig. Gav mig alltså i kast med bok ett i en bokserie om hittills 6 böcker. Helt okej tidsfördriv.
Betyg 3/5.

"Förflutenhetens landskap" av Peter Englund. En samling historiska essäer som älskade maken satte i händerna på mig. Håller på och läser en annan av Peter Englunds böcker nu, så älskade makens list att få mig att uppskatta en av hans favoritförfattare i genren kommer kanske bära frukt.
Betyg 3/5.

"Den tyska flickan" av Armando Lucas Correa. Jättejobbig att läsa, och väldigt sorglig. Låt inte historien upprepa sig genom att lägga din röst på ett främlingsfientligt parti på söndag, pretty please.
Betyg 4/5.

"Möss och människor" av John Steinbeck. Lästes för att diskuteras i Plejaderna, vilket vi gjorde i söndags. Jag hade läst den förut och tyckte bättre om den då, men jag gav den ändå 4/5 i betyg.