fredag 10 augusti 2018

"A gathering of shadows" av V.E. Schwab

För att citera efterordet i den här boken: "I also want to point out that I made it nine books without invoking the dreaded cliffhanger." Vilket alltså betyder att "A gathering of shadows" slutar med en cliffhanger...

Bildkälla Goodreads
Det har gått fyra månader sedan händelserna i "A darker shade of magic". Lila har tagit plats ombord på ett skepp, och Kell plågas i efterverkningarna från den svarta magin och livet han tog - och räddade.
I Röda London förbereder man för en magisk turnering mellan tre grannländer. Det är som bäddat för återseenden och magiska dueller.
Men även i Vita London sker förändringar, sådana som kan dra med sig de andra London i skeendena.

För att återgå till det jag inledde det här inlägget med - boken slutar alltså med en cliffhanger. Där det förut inte var något problem med att vänta 7 månader mellan att läsa del 1 och del 2 i denna trilogi, så är nu behovet av bok 3 oerhört stort. Jag lade beställning på den igår. Hade jag vetat hade jag haft den i bokhyllan redan.
För nu tar det sig rejält! Jag får så mycket känslor för de här karaktärerna att det nästan är skrattretande. Särskilt Kell. Kell är min baby.
Det här är välskrivet på alla sätt och vis. Karaktärerna är spot on och miljöbeskrivningarna är av det slaget att jag på riktigt ser dem framför mig. Det är som att läsa en film, kan man  säga. Och det borde göras en film (eller tre) på de här böckerna - tycker särskilt jag som älskar visuellt snygga filmer, som jag vet att de här skulle kunna bli.

Tempot känns lite mer i den här andra boken. Även om den är något av en transportsträcka till en stor uppgörelse i den tredje och sista boken, så tycker jag ändå att den är bättre än bok 1. Betyget den här gången blev alltså 4/5.

Ett litet tips bara - om ni planerar att läsa de här böckerna så läs inte baksidestexterna. Det borde vara förbjudet att lämna den typen av spoilers på bokomslag. Särskilt som man väntar på det och det händer först i sista kapitlet, och antagligen påverkar mest i bok tre. Så... Håll ögonen borta!