fredag 17 augusti 2018

FredagsFilmen: Interstellar

En av mina favoritregissörer är Christopher Nolan, så pass att jag blev lite ledsen i ögat när han inte fick uppdraget att regissera nästa Bond-film, för det är ungefär min önskekombo. (Och Tom Hardy som Bond - a girl can dream.)
Anyhoodles - Christopher Nolan har gjort andra filmer än "Inception" och "Batman" med Christian Bale. Ofta med en finurlig och invecklad intrig, snyggt foto och underliga tidslinjer. Så är även fallt med dagens ämne, "Interstellar" från 2014.

Bildkälla Variety
Jorden härjas av dåligt väder med en svältande befolkning som följd. Planeten håller på att gå under och mänskligheten behöver någon annanstans att bo för att överleva. Då man har upptäckt ett maskhål som man tror leder till en annan del av galaxen där det troligen finns andra beboliga planeter, så skickas några astronauter på en resa för att undersöka saken.


Det här är en film där man behöver tänka lite och ha viss uppmärksamhet på skärmen för att hänga med i svängarna och vetenskapen. Men det gör det också väldigt intressant och 100% sevärd. Jag fastar också i de otroligt vackra bilderna, både av den värld som är på väg att gå under, men även i de platser de besöker.
Filmen är inte bara en berättelse om mänsklighetens överlevnad, utan även en om en fars starka band till sina barn, framför allt till dottern Murphy. 
Och ja, man kan behöva en näsduk ibland.