fredag 31 augusti 2018

Augustifavoriter

Dags att vända blad i almanackan igen.
Ser fram emot att landa lite mer i rutiner nu när september står för dörren. Nytt skolår bjuder ofta på en del överraskningar, som schemaändringar och möten, men efter några "turbulenta" veckor börjar det stabilisera sig. Alltid skönt när man får grepp om sin vardag igen.

Men idag är det fortfarande augusti, och jag ska hitta månadens favoriter.



Bok: Ingen bok har fått toppbetyg den här månaden, däremot har det blivit tre böcker som fått betyget 4/5. Av dem hade jag kanske allra mest nöje av "A gathering of shadows" av V.E. Schwab. Har den avslutande delen i min ägo nu, och ska snart ge mig i kast med den.

Fic: Har läst en lååååång fic i augusti. 50 kapitel och över 100.000 ord. "The long road begins at home" av owlet är en Bucky/Winter soldier-centrerad fic, om hans liv efter att han brutit sig fri från Hydra och bestämmer sig för att beskydda Captain America. Del 3 i en serie.

Film: Ingen bio den här månaden. Filmen vi helst ville se går på minst sagt udda tider, så det blev inget. Inte några nya filmer att titta på här hemma heller - så pass på den här punkten den här månden.

Tv-program: Det enda jag har sett är säsong 4 av "Peaky Blinders". Mina tankar om den kommer nästa vecka.

Nagellack: Cobweb a Fairy från A England.



Skönhet: En ny frisyr. För ibland tröttnar man totalt på sig själv och behöver förnyelse. Skaffade mig det förra veckan.

Upptäckt: Visualisering under meditation är verkligen inte min tekopp. Men jag kämpar på!

Extra speciell rolighet: Döttrarna fyllde år. En blev 26 år och den andra 15 år åtta dagar senare. Tempus fugit.

Mitt eget favoritinlägg: Boken är bättre, utom när den inte är det. Kombinera böcker och film i samma inlägg? Självklart hjärtögonemoji på det.