lördag 1 september 2018

Nagellack i augusti

Va? Ett inlägg på en lördag? Jo, för jag har bestämt mig för att ha söndagsstängt i stället från och med nu. Så där som jag tycker att butiker kunde få ha.

Ärligt talat har jag inte haft färgat nagellack på mig på fjorton dagar. Har inte riktigt haft lust helt enkelt. Med tanke på att det är första gången på över sju år som jag har nakna naglar frivilligt i mer tre dagar, så kan man kanske tycka att jag kan få lov att tappa lusten lite. Jag hann ändå med åtta nagellack i augusti, så det är väl bäst vi börjar.


OPIBarking up the wrong sequioa.
Tack vare att jag lärt känna ypperligt trevliga människor i och med mitt lackbloggande, så fick jag en hel massa rosa lack i brevlådan i somras. Det var lite som en rosa explosion. Förklaringen till det är den enkla att Nageldraken inte tycker om rosa nagellack. Alls. Så hon blev gärna av med ett gäng som hon fick som pressprover, och jag som inte har värst mycket emot rosa tackade och tog emot. Så fina och snälla människor finns det alltså i världen.
Barking up the wrong sequoia var kanske inte det mest spännande lacket i den laddningen, någon sorts nude aprikosrosa krämlack. Ändå gillade jag det mer än väntat när det väl var på. En nyans som passade mig, helt enkelt.


A England, Cobweb a Fairy.
Ljust askgrått hololack från favoritmärket. Det som blev augustis favoritlack. Med rätta. Finns med i Shakespeare's faeries-kollektionen.


OPI, You got Nata on me.
Nej, jag har inte stämplat med ett grått lack, det är skugga från gardinen bara. Lite effektfullt så där. Det var också den här bilden som visade upp färgen på You got Nata on me allra bäst. En ganska trist ljust grisskär.


Depend, Mermaid Kiss #5072.
Ljust sjöskumsgrönt med prismatiskt glitter. Det var inte lika påtaglig vnl på riktigt, men glitterlacken i den här kollektionen gör sig nog allra bäst som layeringlack, även om de funkar så här också. Jag hade inga alls problem att få tag på glitterlacken, men krämlacken som hörde till fick jag bara tag på de gröna av. Attans.


OPI, We seafood and eat it.
Lacket som konkurrerade om att bli månadens favorit. Ett riktigt squishigt korallack, möjligen lite mer rosa än rött på riktigt. Det enda jag inte gillar med lacket är namnet. Ibland är OPI lite för roliga för sitt eget bästa...


Depend 7Day, Spend it #7129.
Tack vare Nageldraken fick jag också chansen att pröva på Depends 7Day formula. Inte för att Spend it höll några 7 dagar på mig, men så använde jag det som ett vanligt lack och inte med rekommenderade bas/topplack. 
Mauve krämlack, liten hint åt ljung i det som inte ville fastna på bild. Det här gillade jag skarpt.


China Glaze, TTYL.
Jag var tvungen att fråga tonåringarna i huset, men nu vet jag att TTYL betyder talk to you later. Även tanter kan lära sig nya saker.
Fantastisk holoeffekt på det här lacket, men basfärgen, någon sorts laxig rosa, föll mig inte direkt på läppen.


Essie, Loot the booty.
Senaste färgade lacket jag bar var denna blå skönhet som jag fyndade på Rusta för en femtiolapp. Mörkt blått med aningen ljusare blå skimmer.

Det var det hela. Mer lack blir det i slutet av september. Eller början på oktober. Man vet aldrig med mig.