torsdag 6 september 2018

Säsongssammanfattning: Peaky Blinders, säsong 4

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

Vi var inte direkt först på bollen för att se den fjärde säsongen av "Peaky Blinders", faktiskt hade vi missat att den ens hade visats, redan förra hösten. Snopet. Men med endast 6 avsnitt per säsong var det snabbt ordnat.

I den här säsongen har familjen Shelby fått maffian på sig, samtidigt som kommunisterna tar ut arbetare i strejk och planerar kanske till och med en väpnad revolution. Mitt i smeten hamnar Tommy - så klart.

Bildkälla  Kuytu Orman
Favoritavsnitt: 4x01 "The noose". Tommy är osams med övriga familjen. När han får ett julkort med en ödesdiger hälsning inser han att hela familjen är i fara och det bara är tillsammans som de kan besegra en gemensam fiende.
4x06 "The company". Under en boxningsmatch sker något drastiskt. Changellas ställer ett ultimatum för att låta vendettan mellan familjerna lösas upp. Shelbys ger sitt svar.

Favoritkaraktär: Det är lite splittrade känslor att en tokgillar en sådan ärkeskurk som Tommy Shelby, men det gör en ju. Dessutom är jag ganska svag för Alfie Salomons, men det kan ju bero på Tom Hardy.

Favoritpar: Inte den här gången.

Bäst i säsongen: Att en av bröderna inte var död trots allt.

Värst i säsongen: Att en annan av bröderna verkligen är det. Och att det är hej då till en av mina favoriter då.

Övriga kommentarer: Den här säsongen var inte riktigt lika spännande som de tidigare. Det är inte utan att en funderar på vad i herre jösse de ska kunna göra nu, för att spinna vidare på inslaget spår. Och jag är inte säker på att jag gillar, ärligt talat.
Det är klart för en femte säsong, och jag har för mig att det även kommer vara den som avslutar hela serien. Kommer troligtvis under sista kvartalet av detta år.