torsdag 25 oktober 2018

Köttfärsgulasch

Om en vill göra en riktigt ordentlig gulasch så kan man med fördel använda det här receptet. Och det är ju gott, men tar en massa tid. Vill man göra gulasch mer vardagsvänlig så byter en ut köttet mot köttfärs. Från start till servering på under timmen, och så här gör jag den.


Köttfärsgulasch

500-600 g nöt- eller blandfärs
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
olivolja
1 krm chiliflakes, eller mer om en gillar hetta
2 tsk kummin
1 msk paprikapulver
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
3 dl vatten
1 tsk salt eller mer (efter smak)
svartpeppar
3 paprikor
6 potatisar

Hacka löken fint, skiva vitlöken tunt. Fräs löken och vitlöken i olivoljan i en stor gryta några minuter. Lägg ner köttfärsen och bryn den. Tillsätt sedan kryddor, tomatpuré, krossade tomater och vatten samt salta och peppra efter smak.
Skär paprika i ganska små bitar, skala och dela potatisen i bitar. Tillsätt det till grytan och koka på medelvärme tills potatisen är genomkokt, cirka 20 minuter.

Servera med grönsaker och gärna ett gott bröd.