onsdag 3 oktober 2018

Vad jag läste i september

September var en lite mer normal läsmånad för mig. Fem böcker läste jag, varav två riktiga tjockisar. Så normalt, men ändå lite eftersom jag hade dagar då jag inte läste mycket alls. Kan bero på att ingen av böckerna var toppen. Känns som det var länge sedan nu jag som jag gav en bok högsta betyg på Goodreads.
Nåväl, så här ser i varje fall septembers bokhög ut. Uppifrån och ner.


"Silvermasken" av Peter Englund. Underrubriken här är "En kort biografi över Drottning Kristina", och det är precis det det är. Betyget blev 3/5.

"Tusenskönor" av Kristina Ohlsson. Del två i en deckarserie. Tycket inte värst om den, men tänker fortsätta läsa de böcker jag har i min ägo. Betyg 2/5.

"A conjuring of light" av V.E. Schwab. Sista delen i trilogin om magikerna i de olika London. Bra bok, med ett bra avslut, men lite väl lång med ett småtråkigt mellanparti. Fick betyget 4/5, vilket även är mitt samlade betyg på hela serien.

"Kallocain" av Karin Boye. Senaste boken att läsas för Plejaderna. Vi har inte setts än, så jag håller snattran om betyg och sådär.

"House of leaves" av Mark Z. Danielewski. Kanske den underligaste boken jag har läst och någonsin kommer läsa. Storyn hamnade nästan i skymundan. Förtjänar ändå betyget 4/5. Blev också septembers favoritbok.