tisdag 30 oktober 2018

Nagellacken i oktober

Just precis nu har jag nakna naglar, och känner jag mitt lata jag rätt så är det även så jag kommer ha dem (o)pyntade när november träder in. Jag har dock varit rätt så flitig ner i nagellacksflaskorna under oktober, och hunnit med 8 lack. Som jag tänkte vi skulle titta på nu.


OPI, Lisbon wants moor OPI.
Jag började oktober med det här väldigt ljusrosa lacket. Jag har länge varit svag för vad jag kallar för nästan-vita lack, oavsett vilken färg de sedan bryter av i, så det är ingen stor överraskning att jag gillade det här. Jag brukar trivas utomordentligt i bleka färger, och det här var inget undantag.


DependO2, #566.
Det är heller ingen överraskning att jag trivdes förträffligt i nästa lack, eftersom det är sedan gammalt att jag är svårt förtjust i vinröda lack. Också. Faktiskt så pass förtjust att jag alltid lyckas övertyga mig själv om att jag visst det behöver ett vinrött lack till, även om jag redan har en massa liknande i samlingen. Här kan jag dock ursäkta mig med att det är ganska svärtat, och det har jag nog inte så många fler av.


China Glaze, BFF.
Det är ju för trist alltså att formulan ska vara så bedrövlig på den här kollektionen. Holosjuka, svåra att måla, sitter dåligt. För herrejössesamalia vad de är vackra! Så jo, de är ju värda besväret. BFF (Best Freinds Forever om någon missat det) är ett vackert ljunglila lack med de mest fantastiska regnbågar. Hittills det lack som varit snällast att måla med i den här kollektionen.


A England, Oberon Fairy King.
Mer holo blir det här, men av den mer splittrade varianten som brukligt är med A England. Oberon är ett murrigt grönt lack med en grå ton och det är så. snyggt!


OPI, Made it to the Seventh Hill!
Ack vad svårt det var att fånga det här lacket på bild. Det är en roséguld som tonar över lite i koppar, och även om jag såg de rosa tonerna mest så var det koppartonerna som ville fastna på bild.
Jag älskade det här lacket! En av månadens skönheter.


DependO2, #5082 Robot Revolution.
Jag shoppade på mig hela Miss Robot-kollektionen because why not? Svart med olika glitter brukar ju inte bli fel. Men jag blev inte överförtjust av mitt förstahandsval, med mörkrosa glitter som skiftar i lite andra färger ibland. Inte för att jag inte gillar det, för det gör jag. Jag trodde bara att deytskulle vara lite... mer. Helt enkelt.


A England, Mustardseed a Fairy.
Frågar man Lilla E vilket som är snyggaste lacket i lådan så är chansen stor att hon väljer Mustardseed. Hon bär det just nu, för minst tredje gången i ordningen.
Det är verkligen väldigt fint. En lite laxig rosa, något mer dämpad än här där jag visar det i gassande sol. Och med det vanliga splittrade holot.


Dance Legend, You know my name.
Klart jag vill ha en kollektion med namn från Bond-låtar. You know my name är ledmotivet till Casino Royale. Ett murrigt grönt lack som är magnetiskt. Himla läckert faktiskt, och det är ju tur att det är en snygg färg i det även som "blandat" för det där magnetiska ger jag inte mycket för den här gången heller. Svårt att få till utan att hela nageln blev nästan svart. Dessutom höll magneteffekten dåligt. Efter några timmar kunde man knappt skönja den lille effekt jag hade jobbat så hårt för. Antingen gjorde jag fel någonstans, eller så är de helt enkelt inte bra- vad vet jag. Men som sagt, snygg grön så jag förlät det.

Det var oktober det. Undrar just vad jag hittar på i november...