lördag 6 oktober 2018

What I eat in a day #23 - Helg!

Visst börjar väl ändå helgen redan på fredagen? I mitt tycke är det så, och så här firade jag in helgen som vi nu är mitt uppe i. Matmässigt alltså.


Började dagen med en portion gröt med kanel, pumpakärnor, vindruvor och lönnsirap. Till det Earl Grey med mjölk, och dagens piller, en omega 3-kapsel och D-vitamin. Kom på senare på dagen att det var fredag och jag som brukar äta fattiga riddare på fredagar. Jaja. Det kommer fler fredagar.


Av någon anledning är gröt aldrig värst mättande för mig. Så vid tiosnåret åt jag en näve kokoschips. Lyckades behärska mig till bara en näve, vilket var duktigt av mig, för det här tycker jag är så gott att jag lätt kan smälla i mig en hel påse.


Lunchen bestod av nudlar. Vi har slutat köpa snabbnudlar med alldeles för salt buljong i påse till. I stället köper vi vanliga äggnudlar. Buljongen gjorde jag av lite av kokvattnet, lite soja, lite hoisinsås, ett stänk sesamolja och lite sriracha. Serverades med bacon, salladslök, några stekta trattkantareller (som jag plockat själv i skogen), sesamfrön och lite chiliflakes. Omnomnom!


Jag har varit lite krasslig de senaste dagarna, så efter dagens hundpromenad var det gott med en kopp te. Läste även ut boken på bilden, "You only live twice" av Ian Fleming. Passande kan en tycka, eftersom det tydligen var "Global James Bond day" igår.


Eftermiddagstekopp nummer två fick sällskap av ett par bullar. För bullar är gott.


Till kvällsmat blev det dillkyckling med potatis, vitlöksstekta trattisar och sallad. Alltså... Dillkyckling kan ju vara bland de godaste kycklingrätterna ever.


Snacks till kvällen framför tvn blev att jag testade en ny variant av linschips. Helt okej, men dill är min favoritsmak hittills. Drack inget mer spännande till det än vatten.

Det var min fredag det. Nu ska jag äta hamburgare med frittar!