torsdag 7 februari 2019

Säsongssammanfattning: Game of Thrones, säsong 1

Som vanligt är det spoilervarning när jag skriver om tv.

Fast behöver jag spoilervarna på en serie som jag verkar vara den enda i västvärlden som inte sett? Faktiskt är jag den enda i min egen familj som inte sett "Game of Thrones", eftersom jag gav upp på serien redan i säsong 1 en gång i tiden, då jag döpte om den till "Game of omotiverad sexscen". Så ja, jag störde mig enormt på allt naket som inte hade något motiv överhuvudtaget.

Varför tittar jag då på serien nu, kan en undra?
Jag har länge sagt att jag ska se hela serien på ett bräde någon gång, och nu vill familjen gärna att den kommande och sista säsongen ska kunna bli ett familjenöje, så då är det ju bra om jag hinner se klart på resten av serien innan 14 april. Samt att min svägerska önskade sig i födelsedagspresent att jag skulle titta. Så då gör jag väl det.

Bildkälla Identi
Favoritavsnitt: 1x01 "Winter is coming" Pilotavsnittet, där vi får lära känna en massa karaktärer - på gott och ont.
1x10 "Fire and blood" Säsongsavslutning. Efterdyningarna av Ned Starks död. Drakar!

Favoritkaraktär: Har förstått att det är dumt att skaffa sådana i den här serien eftersom de dör som flugor. Men eftersom jag är så unik (not) så: Tyrion, Jon, Daenerys, Arya.

Favoritpar: How about no? Jag vet att många tokgillat Daenerys och Drogo, men det luktar så mycket Stockholmssyndrom om det att jag storknar.

Bäst i säsongen: Drakar! Frikking finally...

Värst i säsongen: Att det inte är värst bra? Stora J har lovat mig att det blir bättre efter säsong 1 och det hoppas jag verkligen, för jag har stundtals haft det ganska tråkigt. Jag förstår varför jag slutade titta en gång i tiden, om vi säger som så. Jag var redan ointresserad innan den där scenen i avsnitt 7 som fick min bägare att rinna över. Den som fick mig att döpa serien till "Game of omotiverad sexscen".

Övriga kommentarer: Även om jag inte aktivt tittade på "Game of Thrones" efter avsnitt 7 (och bitvis innan det också) way back when, så har jag ändå hängt med ganska bra vad som händer i serien, helt enkelt för att jag är intresserad av tv och sett en massa spoilers och artiklar ock liknande på nätet. Samt att jag ofta satt i samma rum som älskade maken när han tittade vidare på serien. Så jag vet vad som händer, men inte kanske inte så värst detaljerat. Det är väl det jag ska råda bot på inför säsong 8. Och så hoppas jag att jag kommer tycka att det blir bra. Gärna snart, för annars kanske jag ger upp igen.