tisdag 30 juli 2019

Nagellack i juli

Trots ett avbrott på några veckor, där det roligaste jag bar på naglarna var kulören Demigul från Demidekk (vi målade om huset), har jag ändå hunnit bära åtta lack under juli. Fördelade på 6 manikyrer, så det blir inte hiskeligt många bilder den här månaden.


Pahlish, Ravenclaw
Om ni någonsin undrat vilket Hogwartshus jag är insorterad i så kommer svaret här. För jag är en Ravenclaw. Ravenclaws färger är blå och brons och det är även de färger som hällts ner i den här flaskan. Mörkaste blå jelly/crelly-basen med massor av flakes i brons och olika färgskiftningar. Det var som ett multifärgat glitter i en pöl av bläck. Basen är så mörkt blå att den är nästan svart, och needless to say så ä-ä-älskade jag det här lacket.


A England, The scent of azaleas
Jag ville ha holo och holo fick jag. Titta bara på pekfingret - stunning! Underbart vacker viollila nyans på lacket också. En av flera favoriter den här månaden. Kommer bli svårt att välja the one imorgon.


Depend 7day, Oh. My. God. (#7180)
Maken valde grönt. En ärtigt grön nyans som jag trivdes förträffligt i. Hade jag inte köpt hela Friends-kollektionen (bara för att det var Friends) så hade ändå det här varit ett av de lack som fått följa med mig hem. På grund av knallig och kul.


Depend 7day, Smelly cat (#7176) + We were on a break (#7178) + I'll be there for you (#7179)
För att avsluta den här kollektionen smackade jag på de tre återstående lacken i otestade lådan på en och samma gång. På lill- och ringfinger bär jag Smelly cat, långfingret är I'll be there for you och pekfingret och tummen (som inte syns) fick We were on a break. Det såg annorlunda ut på vänsterhanden.
Jag vet inte varför, men den här manikyren påminde mig om glass... Trivdes bättre i den än vad jag trodde att jag skulle göra.
Alla lacken fick tre lager, för pasteller är sällan kul att jobba med. Bäst att lacka med tyckte jag faktiskt Smelly cat var, och det är även den här aprikosbeiga färgen jag gillade bäst av dessa tre och helst skulle ha burit på egen hand. Allra värst var I'll be there for you, även om jag gillade den blekrosa nyansen. We were on a break var en liten överraskning eftersom jag tyckte den var lite mer crelly än kollektionens övriga krämlack. Kul med en mer korallig nyans också, i denna av rosa översvämmade kollektion.


Pahlish, Polyjuice
Vampigt vinrött brukar oftast förknippas med de mörkare månaderna, men jag älskar att bära dem när solen skiner som mest för att riktigt få njuta av all prakt i dem.
Polyjuice är en sådan där vinröd som ibland ser lila ut, och jag älskar det. Dessutom med ett guldskimmer som ger lacket en härlig glöd och ett djup som inte är av denna världen. Hjärtögonemoji på den. Fast jag vill fortfarande inte dricka Polyjuice...


A England, The heart desires
Sista lacket ut och det jag bär just nu. Helt enkelt ett silverholo, och sådana har vi sett förut. Men jisses vilka regnbågar! Inte helt lätt att lacka med, utan betedde sig lite holosjukt. Ett sådant där lack att ha tålamod med och använda få penseldrag och låta torka till mellan lagren. Resultatet blir superfina regnbågar som sprakar även denna mulna och regniga dag, som jag tackar för för att jag höll på att förgås av all den där värmen. Vi bor ju i Sverige - kan vi inte få lagom temperaturer då?