onsdag 10 juli 2019

What I eat in a day #26 - Semestertider

Mitt i semestern för älskade maken. Huset är färdigmålat. Idag fick vi hem ny diskmaskin (gamla gick sönder) och ny spis (gamla var gammal). Så det här är något av det sista jag lagade på den gamla spisen. Känner mig nostalgisk över det. Den var en trotjänare, den där.


Började som vanligt min dag med vatten, bland annat varmish sådant med citron, äppelcidervinäger och cayennepappar. En får dricka fort, för gott är det inte.


Följde raskt upp det med min frukost, som var te med mjölk och overnight oats med chokladsmak, toppad med nektarin, kokos och pumpakärnor. Och mina mediciner/kosttillskott.
Overnight oats gjorde jag som så: 1 dl havregryn, 1 msk chiafrön, 1 msk kakao, 1 tsk lönnsirap och 2 dl kokosdryck. Blanda och låt stå över natten. Smakar lite som chokladpudding, och sämre sätt kan en börja dagen på.


Lunch blev lite skåpsrensning i form av ugnspotatis, chili och stekt ägg, toppad med mangoraja.
Chilin gjorde jag som så (och lär väl aldrig kunna göra igen): tärna 3 tomater, fräs chilipulver, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin och koriander i en klick smör. Tillsätt tomaterna och lite vatten, koka till en sås. Hacka picklad lök, tillsätt det samt bönor. Smaka av med salt och eventuellt lite socker.


Efter lunch och min hundpromenad åkte vi upp på stan och gick ännu mer - för att se på Open Art. Ingen hit, men mer om det en annan dag. Däremot tog jag och älskade maken en fika på stan. Jag valde cappuccino och kardemummabulle. Mums!


Winner winner chicken dinner! Ugnsstekt kycklingklubba med råris, skygräddsås och en sallad gjort på närodlade salladsblad. Bra initiativ av lokala Ica Maxin.


Kvällste i form av Womens balance från Yogi tea. I sällskap med katt.


Efter "Downton Abbey" kommer "Stranger things". Dubbelavsnitt krävde popcorn, nötmix och ett glas vitt vin.

Sedan gick jag och lade mig. Faktiskt.