lördag 13 juli 2019

Open Art 2019

Vartannat år är det Open Art här i Örebro, som lite kort kan beskrivas som en konstutställning över hela stan. I år är ett sådant där vartannat år, och i tisdags begav jag och älskade maken oss upp på stan för att spana in årens konstverk. Vi tröttnade fort, för det kändes ganska meh i år. Så där så att älskade maken slutade ta kort efter ett tag med argumentet att han inte ville slösa sina pixlar. Det slutade med att vi slutade titta på konst och började gå i butiker i stället.
Så, det var inget för oss i år, men andra kanske tycker att det är jättefint.


Det har inte riktigt varit något snackis-konstverk i år, men om det pratats om något så är det det här, och då mest för att det blåst sönder och reparerats ett par gånger. Ska visst vara tentakler, men jag tycker mest det ser ut som att Bolibompa-draken har bjudit in släkten på kalas på slottet.


I Slottsparken finns även ett gäng regnbågsinspirerade konstverk, bland annat den här inplastade bron. Som jag var överförtjust över att bli fotograferad i...


Älskade maken gick över en regnbågsbro till, men jag hade redan tröttnat och tog en annan väg till kaffet. Och blev smygfotograferad.

Nej. Det här är inte Svampen i Örebro. Men det är en svamp i Örebro. Och här slutade vi ta kort och fikade i stället.
Annars finns det en slangbella vid Nikolaikyrkan, Engelbrekt har fått ett halsband, det står en rosa stridsvagn på Stortorget och så finns det lite väggmålningar, vissa kvar sedan tidigare år. Inget att hurra högt över. Men nu har vi sett det i varje fall.