tisdag 9 juli 2019

Säsongssammanfattning: Downton Abbey, säsong 6

Som alltid - spoilervarning när jag skriver om tv.

Du får ett lyckligt slut! Du får ett lyckligt slut! Du får ett lyckligt slut!
Lite så kan vi sammanfatta hela serien, för med den här sjätte säsongen tog "Downton Abbey" slut. Om vi räknar bort filmen som kommer i september.

Bildkälla Variety
Favoritavsnitt: "Christmas special" för att det knöt ihop säcken och gav alla de där lyckliga sluten. Ett himla bra avslut på serien, faktiskt.

Favoritkaraktär: Jag tröttnar lite på alla emellanåt, men en som står sig är Violet som alltid bjussar på vassa repliker och oväntade vändningar.

Favoritpar: Edith och Bertie. Äntligen! Det har varit synd om Edith i hennes kärleksliv sedan avsnitt ett, på ett litet ungefär, så det kändes som att det var på tiden.

Bäst i säsongen: Jag gillar bröllop, det gör jag. Och här fick vi till och med tre stycken! Men allra mest gillade jag att Edith och Mary gjorde ett försök att gräva ner stridsyxan.

Värst i säsongen: Hur Barrow blev behandlad. Så gick det som det gick med den saken. Fast han lärde sig en massa också och blev en bättre människa i slutändan. Han har varit en genomgående bra karaktär, med både dåliga, jättedåliga och bra sidor. Lite som folk är på riktigt.

Övriga kommentarer: Det enda som saknades när ridån gick ner? Att Mosley och Baxter tog steget. Mosley and Baxter sitting in a tree, K-I-S-S-I-N-G. Men nej. Får hoppas på filmen där.
Och så var det väl synd att inte Denker fick sparken, för hon stör mig innerligt.