Pajen blev så god att jag inte har någon bild att visa. Den är nämligen uppäten. På 3 personer. Det blev förvisso en matlåda till älskade maken också, men ändå. Så god var den alltså att 3 pers utan problem kunde äta UPP DEN! Ja jädrar...
Lax- och briepaj
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Blanda smör och mjöl i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (26 cm i diameter). Ställ kallt i 30 minuter.
Grädda pajskalet i 175 grader varm ugn i 20 minuter.
100 g kallrökt lax
130 g brieost
1½ dl riven ost
4 ägg
2 dl mjölk
salt och svartpeppar
Fördela laxskivorna i botten på pajen och lägg brieost i skivor ovanpå. Strö över den rivna osten.
Blanda ägg och mjölk. Salta och peppra. Häll stanningen i pajskalet och grädda pajen i 200 grader varm ugn, 30 minuter.
Till detta recept var det också en krämig röra, som jag inte gjorde igår. Men nästa gång. Enkelt och gott, verkar det vara.
Stenbitsromsröra
½ rödlök
2 dl creme fraiche
1 burk stenbitsrom
Hacka löken fint och blanda med stenbitsrom och creme fraiche.