fredag 14 september 2018

FredagsFilmen: Predator

I dagarna har tydligen en ny "Predator"-film premiär. Eller om den redan har haft det. Jag är ärligt talat inte värst intresserad, för det här med reboots börjar bli lite väl uttjatat enligt mig. Och "Predator" är i sig inte jätteintressant, faktiskt. Av anledningar.

Men idag tänkte jag ägna mig åt den första filmen. The original and best och så vidare. Med the one and only Arnold i huvudrollen.

Bildkälla Letterboxd
Ett gäng kommandosoldater skickas på uppdrag för att söka reda på en helikopter som störtat i den sydamerikanska djungeln. Problemet är att den delen av djungeln härskas av knarksmugglare, så det gäller att gå varsamt fram. Snart inser dock kommandopatrullen att de har allvarligare problem än bara ett gäng knarksmugglare. En osynlig fiende som dödar dem en efter en på de mest brutala sätt.


Och vad anser jag då om denna lilla klassiska actionpärla från 1987? Jag har sett den flera gånger, och senast det begav sig så tyckte jag faktiskt att filmen var så förbonkat dålig att jag valde att gå och göra något roligare efter en stund. Som att titta på målarfärg som torkar.