måndag 20 mars 2017

Måndagsmotivation, del 21/?

Att unna sig något. Visst ska man göra det. Egentligen tycker jag inte riktigt om uttrycket att man "unnar sig". På något sätt förknippar jag det med att man gör något man vet att man inte borde och ursäktar beteendet med att man "unnar sig". Man bantar hela veckan, men "unnar sig" på lördagarna. Eller man "unnar sig" en kanelbulle till fikat. Fast man borde låtit bli. För egentligen ska man ju gå ner några kilo.

Bildkälla The Odyssey online
Att "unna sig" blir så lätt förknippat med dåligt samvete. Jag tycker man ska försöka låta bli att ha dåligt samvete. Det är helt enkelt så här - vi är alla mänskliga. Vi kan begå fel och misstag. Gör vi dem mot någon annan kan det finnas skäl att be om ursäkt och kanske ha lite dåligt samvete för det, men gör vi det mot oss själva - finns det fog för det där dåliga samvetet då?
Om du till 99% äter bra och hälsosamt och dricker alla dina glas med vatten och motionerar regelbundet - är det då verkligen så himla farlig med den där bullen? Eller en trerättersmiddag med väninnorna och ett par glas vin till det? Eller en flaska bubbel med din bff och en massa fnitter? Har du "unnat dig" då? Eller har du bara levt lite?
I morgon är faktiskt en ny dag. Om idag råkade bli annorlunda än du tänkt dig, kost eller hälsomedvetet, så är det faktiskt inte hela världen. Det kommer en ny dag imorgon att ta nya friska tag på. Eller så kommer det en ny stund alldeles snart. Och man får äta bullar, man får dricka vin, man får äta gräddig efterrätt. Men om man försöker minska midjemåttet så ska man inte göra det varje dag.
Man får ha en dålig dag och inte vilja gå till gymmet/jogga 5 kilometer. Man får känna sig omotiverad. Man får inte vilja. Men om man försöker få bättre kondis så finns det kanske anledning att göra ändå. Eller att göra det om en liten stund och inte precis just nu. Eller i morgon. I morgon funkar också. Det är när "i morgon" fortsätter att bli "i morgon" i all oändlighet som det blir problem.

Eller så väntar vi bara till 13 oktober allihopa när det är "Treat yo self"-dagen, så som den instiftades i utmärkta humorserien "Parks and recreation". Den serien kan du unna dig - utan minsta lilla dåliga samvete.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .