onsdag 29 mars 2017

Fem tv-serier jag skäms över att jag inte har sett

Alltså nej - egentligen skäms jag inte ett dugg över att det finns tv-serier jag har missat att se. Varför skulle jag det? Det är bara så att Seriedrottningen lade upp en video på YouTube med just det namnet häromdagen, med ordet "skäms" i alltså, och jag tyckte det var en rolig idé att ta över själv.

Jag tittar ju en hel del på tv, och har alltid gjort, men självklart finns det vissa serier som jag helt enkelt missat att titta på, av en eller annan anledning. Jag kommer alltså inte ha med serier här som jag sett bitar av och sedan släppt för att de inte riktig var något för mig, men som "alla" tittar på (hej "Game of Thrones"), utan sådana där jag känner att jag verkligen borde ta tag i det där.
Man kan alltså säga som så att de här fem serierna ligger på min ska-se-lista. Eller borde hamna där.

Ingen ordning, bara fem serier jag "skäms" över att jag inte har sett.

Bildkälla Digital Spy
Downton Abbey.
Det är inte het lätt att försöka hålla sig spoilerfri från en serie som "Downton Abbey", men jag har gjort tappra försök ändå. Jag vet alltså inte mycket alls om den här serien mer än att jag vill se den. Faktiskt är det så att jag har velat se den sedan allra första början, men då drabbades jag av någon sorts glömska. Serien blev alltså bortglömd i tv-tablån av mig, och det kanske jag skulle kunna skämmas över, men orka.
"Downton Abbey har legat skyhögt på min jag-ska-se-dig-lista väldigt länge nu. När jag väl ska få tummen ur är det dock ingen som vet.

Bildkälla Earn This
Veronica Mars.
Innan jag kan titta på "Downton Abbey" har jag nämligen bestämt mig för att jag ska titta på "Veronica Mars". Det här är en sådan där serie där jag i allra högsta grad frågar mig hur jag har kunnat missa den. Jag tänkte alltså sluta missa den från och med nu, då det här blir mitt nya maratonprojekt. Ska bara ha lust att sätta mig och titta på tv först - något jag inte riktigt haft ett tag.

Bildkälla Memory-Alpha Wikia
Deep Space Nine.
Att jag som ändå kallar mig en trekker inte har sett ett enda avsnitt av "Deep Space Nine" känns ändå faktiskt aningen pinsamt. Det känns som att jag borde ha sett den, men det har helt enkelt inte blivit av. Det beror högst troligt på att jag ramlade in i Star Trek-träsket ganska sent, och då var jag upp över öronen kär i "The Next Generation" och "Voyager". Det låg liksom inte som prio ett att se ännu en Star Trek-serie just då, och så har det förblivit.
Jag har hört blandade omdömen om serien genom åren, men jag känner på det stora hela att det här måste åtgärdas. Ganska snart faktiskt.

Bildkälla MovieWeb
Orange is the new black.
Alla har sett "Orange is the new black" utom jag. Och jag vill verkligen se den. Flyttar upp den lite på ska-se-listan tror jag.


Bildkälla e-daily
Lost.
En annan serie som det känns som att alla har sett utom jag är "Lost". Först var jag inte alls intresserad av att se den, sedan ville jag verkligen se den, sen så hörde jag att serien slutade dåligt och/eller konstigt så jag bestämde mig för att hoppa över den. Funderar nu på om jag inte borde ge den en chans i varje fall. På pappret verkar det vara en sådan där serie som jag skulle älska, och jag kanske skulle bli en av de där få som älskar slutet. Ska fundera på det...

Du då? Vilka serien känner du att du har missat?

8 kommentarer:

 1. Sätter också "skäms" inom stora citationstecken, för det mesta jag inte sett har jag inte sett alldeles medvetet. Men när jag var i tonåren så "skulle" man följa Gossip Girl, OC och Buffy och det gjorde inte jag. 24, Lost, Walking dead, Game of Thrones, Prison break och Band of brothers, är väl också saker man "ska" ha sett som jag konsekvent ignorerat. Kanske borde jag ge Sopranos en chans men... äh :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har självklart missat en MASSA serier genom åren, som ungefär alla du nämner där ovan, men det är inget jag vara sig skäms över eller lider av. Passar de inte mig är det tack och hej, så är det bara. Utom Buffy som jag envist segade mig igenom ganska många säsonger innan jag tyckte det blev i varje fall hyfsat bra. 24 såg jag de första säsongerna av, då när det var ett nytt koncept som kändes lite spännande. Men nä, livet är för kort för att gräma sig, och om man VERKLIGEN vill se så kan man ju göra det i efterhand.
   Men skämmas? Onödigt.

   Radera
 2. Och du vet ju var du kan hitta hela Deep space ;)och lite annat smått och gott som till exempel Enterprise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enterprise hör ju till de där serierna jag har släppt pga orka. Men DS9 lånar jag gärna. Efter jag har sett Veronica Mars kanske?

   Radera
 3. Lost slutar inte dåligt, de som säger det har bara missförstått slutet. Det är i alla fall vad jag tror, för både jag och alla andra jag träffat på som förstått slutet precis som jag, har älskat det :) Finns väl alltid en risk att man inte tycker som andra, men ändå. Jag hade inte kunnat föreställa mig ett bättre slut till den serien (som för övrigt är min favoritserie).

  Även Downton Abbey är superbra, stort tips. Veronica Mars har jag sett fem avsnitt av ungefär men gillar den inte så mycket som många andra gör, vet inte varför... jag fastnar bara inte. Har gett den flera försök. Detsamma gäller Orange Is The New Black. Gav upp efter sju avsnitt då jag inte fastnade. Star Trek skulle jag vilja se, funderar på att kolla in The Next Generation. Alltid tänkt att det är lite för sent nu eftersom det finns så himla mycket inom Star Trek-världen (känns nästan omöjligt att se allt..) men tror ändå jag skulle gilla det då jag gillar sci fi. Sett lite av den gamla Star Trek från 60-talet och sen har jag ju sett filmerna också. Men inte mer än så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså - jag har till och med en Star Trek Comm badge inetsad i skinnet, så don't get me started on it! Men ja - se Next Generation, men var beredd på en viss daterad serie. Det märks att den inte är jätteny på vissa detaljer, om vi säger som så. Rekommenderar nästan hellre Voyager då, om man inte redan är fast i trekker-träsket. Dit jag gärna välkomnar dig. :D
   Tror jag ska se Lost då. Har hört SÅ MYCKET negativt om slutet att jag dragit mig för det, men som sagt - jag kanske gillar även om inte andra gjort det. Har förstått det som att det är en fråga om antingen/eller där. Men först Veronica Mars. Ska bara orka först.

   Radera
 4. Kul att läsa dina svar!! Deep Space Nine är den enda jag inte kan uttala mig om men de andra ska du absolut kolla in. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. En av mina vänner såg däremot så chockad ut över att jag inte sett DS9 att man kunde ha trott att jag sålt hennes barn till cirkusen. :D
   Alla serier ligger nu på min TBS-lista.

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .