måndag 28 maj 2018

BuJo för juni

Snart är det juni månad, och en ny månad behöver nya uppslag i min bullet journal. Juni är den månad då jag och mina bröder fyller år, och eftersom jag har rött som favoritfärg så blev temafärgen för månaden... rosa? Med röda detaljer.


Satte Florence+ the machine på shuffle på Spotify, plockade fram valda pennor och washitejp, sax, linjal och ett stort glas vatten, och gick lös på mina sidor. Gjorde färre misstag den här gången, så det är nästan så jag börjar känna mig lite van vid det här nu.


Månadsuppslaget/översikten blev likadant som förra månaden. Gillar det här formatet, så det kommer nog få hänga med i fortsättningen.


Uppslaget där jag håller reda på nagellack, böcker, filmer och bloggidéer. Piffade det med båda de valda washitejperna, för det ser så tråkigt ut annars, innan det står något skrivet här.


Vanekoll, humörmätning och "En rad om dagen". Blev aldrig riktigt kompis med att färga i de där cirklarna varje dag och saknade dessutom att se på ett diagram hur mitt humör varit. Så jag bestämde mig för att återgå till den gamla varianten. 
Vanekollen ser däremot ut som vanligt. Och så fastnade jag rätt så mycket för det där med att skriva ner något litet varje dag, lagom så det ryms på en rad, så det får hänga med i juni också.


Min kassabokssida för alla tre kontona jag håller koll på, samt en sida med en braindump. För de där anteckningarna jag ofta känner att jag saknar plats för. Som när jag vill stödanteckna något om boken jag läser, till exempel, så att jag inte glömmer bort det tills jag skriver om den.


Och så veckouppslagen. Bestämde mig för att göra större rutor för varje dag, med gott om plats för anteckningar. Förra månadens layout funkade bra, men jag kände att jag inte utnyttjade "tomheten" som uppstod på sidorna. Det här känns som en layout som kan funka bättre för mig, men hittills har jag haft svårt att hitta ett veckoupplägg jag verkligen trivs med. Det känns antingen för plottrigt eller för luftigt. Aldrig blir jag nöjd. Nåja - vi försöker så här i juni så får vi se hur jag känner när det är dags att göra juli om en månad eller så.